HABITATGE

El primer edifici d'habitatges d'ús social a Ciutat de Valls tindrà 22 pisos

L'executiu treballa en el model d’edificacions a preu assequible per donar resposta a la problemàtica de l’habitatge de lloguer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat del ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i de la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, ha visitat aquest dimarts les obres de construcció del primer edifici impulsat pel Govern destinat a persones amb risc d’exclusió social o que tinguin necessitats socials. Concretamenthan pogut veure un pis de mostra del mateix bloc. L’edifici s’ubica en un terreny de 208 m2 i té accés pel carrer Ciutat de Valls número 69 d’Andorra la Vella.

Segons informa l'ens executiu en un comunicat, el bloc comptarà amb 22 habitatges repartits en nou plantes, de les quals la planta baixa s'ha ideat com espai comú en el qual hi haurà una zona de bugaderia compartida pel veïnatge de l'edifici.Filloy ha explicat que aquest edifici s’encaixa en el model d’habitatge de protecció

pública entès com a bloc de pisos construïts sobre terreny de titularitat pública o privada i que està únicament destinat al lloguer per a persones amb necessitats socials. Així mateix, per donar resposta a la problemàtica de l’habitatge de lloguer, el Govern també treballa en el model d’edificacions a preu assequible, entès com a habitatges destinats a lloguer amb un preu inferior al de mercat.

El terreny on s’ubica l’edificació visitada avui és propietat de la Fundació Privada Armor, que també ha assumit les despeses de la construcció i que, segons el conveni signat entre Afers Socials i la Fundació el juliol del 2018, quanel bloc de pisos estigui enllestit, el cedirà al Govern.Per la seva banda, el Govern abonarà a la Fundació l’import de 40.000 anuals com a contraprestació per a la cessió de l’ús de l’edifici i assumirà totes les despeses de manteniment i les reparacions derivades del seu ús, així com les corresponents al mobiliari i als equipaments, que seran propietat de l’Executiu. El conveni entrarà en vigor en la data en què es produeixi l’acte de lliurament de la possessió de l’edifici i tindrà una durada de 5 anys renovables, previ acord del Govern, per períodes successius de 5 anys.

tracking