x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Rosa Gili va deixar el PS fa un mes

La cònsol escaldenca afirma que va ser una "decisió complicada" però ha afegit que "quan tens divergències algo has de fer"
Rosa Gili parlant amb els mitjans aquesta tarda al Parc de la Mola

Rosa Gili parlant amb els mitjans aquesta tarda al Parc de la Mola

Rosa Gili parlant amb els mitjans aquesta tarda al Parc de la Mola

Fernando Galindo
Actualitzada 14/06/2021 a les 16:16
Rosa Gili es va donar de baixa del Partit Socialdemòcrata fa un mes, segons ha anunciat aquesta tarda en compareixença de premsa per explicar perquè no havia assistit al congrés del partit. La cònsol major d'Escaldes ha manifestat que "hi ha distanciament" amb el PS i "divergències des de les eleccions del 2019 de fons i de forma" i ha assegurat que deixar el partit "va ser una decisió complicada però és evident que quan tens divergències algo has de fer". Gili ha destacat que "la meva feina és el comú" i ha assenyalat que haver deixat el PS "no canvia res, soc la mateixa de sempre i regeix el mateix programa" amb el que va guanyar les eleccions comunals del desembre del 2019. 

Gili ha indicat que descarta "a dia d'avui crear una formació parroquial" i en contra del que va afirmar Pere López dissabte ha assenyalat que "no hi ha mecanismes de coordinació" i que "quan no estàs còmode toca fer un pas enrere". La cònsol escaldenca ha argumentat que les divergències amb els responsables de la formació socialdemòcrata "són de temes tractats al Consell General" i ha afegit que "s'han trobat a faltar coses durant els mesos de la Covid".

Oferiment d'un càrrec
Gili no va voler formar port de l'executiva del PS en el càrrec de primera secretària. Segons ha pogut saber el Diari, la formació li va plantejar aquesta possibilitat a la cònsol major d'Escaldes-Engordany, ara fa poc més de tres mesos, que va adduir que la feina que li porta estar al capdavant de la corporació li impossibilitava fer les tasques del càrrec orgànic. I és que el congrés que el PS va celebrar el passat dissabte ja està tenint conseqüències. Malgrat que els consellers del comú d'Escaldes sí que hi van participar, Gili no hi va anar i va escenificar una discrepància forta amb el partit. Fonts properes han explicat que l'ambient en la formació vermella dista molt de ser una bassa d'oli i que en les properes hores, la cònsol major d'Escaldes podria fer públiques les desavinences que té amb el PS i que podrien, fins i tot acabar provocant la seva sortida del partit vermell. 


Després de la negativa de Gili, el partit va pensar en Cèlia Vendrell, que també és consellera del comú. En aquest cas però, la feina de Vendrell, que té una empresa, van fer que també rebutgés l'oferiment. Encara hi va haver un tercer intent de comptar amb una persona més d'Escaldes en aquesta executiva, el nom del qual no ha transcendit, però que també va rebutjar la proposta.


Aquest matí, durant la presentació de la festa de la parròquia, el cònsol menor d'Escaldes Quim Dolsa, i el conseller del comú, Valentí Closa, s'han referit a la polèmica que s'està vivint al PS. "Per a mi el que és important dir és que ens vam presentar amb un grup on majoritàriament la gent que hi havia a la llista érem independents, i avui estem treballant tots com si no hagués passat res", ha comentat Dolsa, tot i que ha afegit un críptic "ja veurem amb els dies vinents com evoluciona aquesta situació i si es confirma el que està sortint a la premsa".


Closa ha refermat les paraules del cònsol menor i ha dit que "en tot col·lectiu humà i poden haver discrepàncies. Però en el nostre grup no ha canviat la il·lusió amb la que ens vam presentar". Finalment, sobre la sortida de Gili del partit, Dolsa ha dit que és una qüestió que a ell no li corresponia pronunciar-se.


Fonts de la corporació escaldenca remarquen que les discrepàncies que hi pugui haver entre Gili i el PS no afectaran la cohesió ni el funcionament de l'equip comunal per als dos anys i mig que queden de legislatura.
  • #36 Maria
    (15/06/21 00:14)

    Ara diu que discrepa?? Quina poca serietat. Li recordo que Voste es va presentar amb el PS. 

    Respondre
  • #35 Pere
    (15/06/21 00:01)

    Aquesta senyora sembla ser una opportunista de categoria 

    Respondre
  • #34 De peus a terra
    (14/06/21 21:43)

    Enhorabona Hble. Sra. ROSA GILI. Ha donat un aire frecs democràtic aquesta ciutat. Tiri endavant: ha format un bon equip...

    Respondre
  • #33 Isabel Ayuso
    (14/06/21 21:39)

    El poder és la prova del cotó dels polítics. La Rosa no l'ha passada; suspens total, no ha sabut aprofitar la feblesa de l'oposició. La seva obsessió personal amb la Marsol i les seves ínfules de reina han estat la seva sentència. És un zero politic

    Respondre
  • #32 Fums
    (14/06/21 20:51)

    A aquesta se li han pujat els fums al cap i es deu pensar que sera la nova faraona. Que hagi plegat es el millor q li podia passar al ps pq quina gestio mes nefasta que fa al comu

    Respondre
  • #31 manel
    (14/06/21 20:46)

  • #30 gracia
    (14/06/21 20:44)

    Osti estan contents els que van votar PS al comu jaja quina estafa, ja us esta be

    Respondre
  • #29 Pep
    (14/06/21 20:24)

    Com sempre el Pere diguen mentides!!!!
    Bo sabia res ahir, avui si
    Per favor ja son masses  al Consell i al poble, dimissió ja lopez !!!

    Respondre
  • #28 A la deriva
    (14/06/21 20:19)

    Quan el vaixell s'enfonsa ja sabeu qui son els primers que l'abandonen, oi?

    Respondre
  • #27 Lluis
    (14/06/21 20:03)

    Domingo va dir..
    Soc liberal, dona prefereixo mil vegades la Rosa, que el lopez 

    Respondre
Veure’n més
36
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts