x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Balanç

Un dels millors paràmetres mai registrats en la qualitat de l'aire des de l'any 2005

Actualitzada 11/06/2021 a les 06:52
Segons va informar el Govern amb relació a la presentació del balanç de qualitat de l’aire i acústica, la qualitat de l’aire a Andorra va ser entre excel·lent i bona el 96% del temps durant l’any passat. Així ho van informar ahir la directora del departament de Medi Ambient, Sílvia Ferrer, i la cap unitat d’aigües i medi atmosfèric, i Nerea Tekwani. El resultat permet assolir els millors paràmetres mai registrats des del 2005, quan es va començar a controlar la qualitat de l’aigua.

Segons Ferrer, aquests nivells mai assolits abans es deuen, en part, a l’any atípic provocat per la Covid-19, que han reduït la mobilitat. D’altra banda, Govern va apuntar que en cap moment de l’any s’han superat els límits permesos d’òxid de nitrogen, el contaminant més present al país fruit del trànsit de vehicles i les calefaccions. En la mateixa tessitura es troben tota la resta de contaminants analitzats –partícules en suspensió, ozó troposfèric, diòxid de sofre, monòxid de carboni, metalls i benzopirè–, que en cap cas han superat els valors límit establerts per la normativa vigent. L’ens executiu també va notificar que l’arribada de pols provinent de l’Àfrica va suposar superar els valors límits de partícules PM10 en aquests dies en concret.

Pel que fa a la qualitat acústica, en la roda de premsa es va explicar que durant el 2020, el 84% de les estacions van registrar valors situats entre una qualitat excel·lent i bona.
Etiquetes
  • #1 Co2
    (11/06/21 14:57)

    Doncs com en totes les ciutats del món, les restriccions del Covid van causar una caiguda en la contaminació ambiental i acústica, no en la lumínica per cert, però, que classe de notícia és aquesta? que és pretén parlant de l'any passat? ho dic perquè els nivells de contaminació d'aquest any són alarmants a tots els nivells, i encara gràcies de que és un any plujós, per cert, hi ha algun estudi de la incidència de càncer i el forn incinerador?

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts