FMI 'confidential'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dades intercanviades entre el Govern i el Fons Monetari Internacional (FMI) no es poden facilitar per motius de confidencialitat de les comunicacions existents entre un Estat i un organisme internacional, i per tant el Govern d’Andorra no pot divulgar els contingut dels intercanvis mantinguts amb l’FMI”. Aquesta és la resposta que el ministre de Finances, Eric Jover, va donar a la pregunta del president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, que va demanar al Govern que li facilités per escrit tota la informació intercanviada entre l’FMI, el Govern i les altres institucions i organismes que van participar en la missió d’aquest organisme que va fer una visita virtual entre el 19 de març i el 7 d’abril a Andorra. També demanava tota aquella informació relativa al sistema de pensions que va poder portar l’FMI a afirmar de manera “contundent” que “les reformes que estan previstes en el sistema de pensions van en el bon sentit de reduir els riscos fiscals a mitjà termini”.

A la resposta es matisa, però, que l’objectiu de les reunions no era entregar informes escrits a l’FMI, sinó facilitar la comprensió del funcionament de l’economia andorrana i de les seves finances a la delegació d’aquesta institució. D’altra banda, el ministre assenyala que “volgudament”, en alguna d’aquestes reunions no hi van participar representants del Govern i, per tant, no sabem la tipologia d’informació que s’hi va compartir. Cal indicar que la delegació de l’FMI va realitzar 36 reunions virtuals en la missió.

Quant a la pregunta sobre el sistema de pensions, Jover recorda que la delegació es va reunir amb una representació del fons de reserva de jubilació i que aquesta va presentar l’estat de capitalització i les estratègies d’inversió, així com les perspectives de futur associades als darrers estudis actuarials disponibles. També es va informar la delegació que durant la seva visita els grups de la majoria van entrar a Sindicatura la proposta de creació d’una comissió d’estudi per fer sostenible el sistema de pensions.

tracking