fusió de l'iea, l'obsa i actua

El Govern crea tres noves marques per enfortir la imatge internacional

Gallardo destaca que serà “difícil” recuperar el volum d’inversió després de la pandèmia

El Govern crea tres noves marques per enfortir la imatge internacionalSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, van presentar ahir el naixement de tres noves marques per enfortir la imatge del país de manera internacional. Andorra Business, Andorra Recerca i Innovació, i Andorra Digital tenen la voluntat de reforçar el posicionament en els tres pilars clau: el model econòmic del Principat, el sector empresarial, el coneixement i la digitalització, i tot sota una estratègia d’optimització dels recursos, de millora de les sinergies i del potencial dels diferents equips de treball.

Gallardo va indicar que la creació de les noves marques “permet modernitzar la imatge en la línia que ho fan altres països, com França i Luxemburg”, i va apuntar que el concepte “Actua ja havia complert un cicle i era difícil transmetre la missió d’Andorra”. Per aquest motiu, les entitats que neixen engloben l’agència de promoció i desenvolupament econòmic d’Andorra (Andorra Business) fins ara coneguda com a Actua Empresa, i la fundació recentment creada de la fusió de l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA), l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA) i Actua Innovació, sota el nom d’Andorra Recerca i Innovació. El projecte encarregat d’impulsar el programa de transformació digital d’Andorra es comunicarà amb el nom d’Andorra Digital, s’informa a través d’un comunicat.

Vilarrubla va comentar que “la nova imatge servirà per comunicar de forma conjunta els diferents eixos històrics de recerca i innovació que ara quedaven dispersos entre diferents centres i marques”.

D’altra banda, qüestionat sobre la davallada de la inversió estrangera durant el 2020 a causa de la pandèmia, Gallardo va manifestar que serà “difícil” tornar a recuperar els volums assolits durant el 2018 i el 2019, però va indicar que el fet d’haver detectat des de principi d’any que el Principat “desperta l’interès de molts inversors” els dona esperança perquè s’assoleixin, de cara a l’arribada de la nova normalitat, les xifres prepandèmiques.

tracking