Justícia

Corts rebutja la querella contra el fiscal

Processats per BPA l’acusen de prevaricació i de no perseguir delictes

Corts rebutja la querella contra el fiscalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha desestimat la querella contra el fiscal general, Alfons Alberca, presentada per diversos processats en la causa primera de Banca Privada d’Andorra (BPA), la coneguda com a cas Gao Ping. Els querellants acusaven Alberca de no perseguir penalment treballadors d’altres entitats bancàries que, segons el seu parer, haurien realitzat activitats presumptament delictives similars a les que els han portat a la banqueta. Corts, que ha estat el tribunal designat per estudiar la querella en ser Alberca persona aforada, considera que el fiscal general no ha comès prevaricació ni el delicte d’omissió del deure de perseguir delictes, ja que no hi ha prova de les acusacions, i diu que són suposicions que fan els querellants. Amb tota probabilitat, els processats recorreran contra la decisió al Superior i segons com actuï la sala, l’acció podria acabar al Tribunal Constitucional.

Cal recordar que el judici pel cas Gao Ping està suspès a l’espera que el Consell Superior de la Justícia es pronunciï sobre la petició de l’advocat de dos del processats, Antoni Riestra, d’apartar el fiscal general del cas. El lletrat, que va ser processat a instàncies d’Alberca per la fotografia que va realitzar als germans Pere, Oleguer i Jordi Pujol fill a la Batllia i que va ser absolt recentment del delicte de vulneració de la intimitat, considera que el fiscal general té una enemistat manifesta contra la seva persona i denuncia persecució per part del màxim representant del ministeri públic.

Està previst que el Consell Superior de la Justícia prengui una decisió aquesta mateixa setmana. En el cas que s’apartés Alberca, la represa de la vista oral del cas Gao Ping s’ajornaria sine die.

tracking