x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
interès dels ciutadans d'ordino

Esgotades les places per assistir a la reunió de poble sobre Grifols

En dos dies ja no quedava espai i hi ha més d’una vintena de persones en espera
El projecte s'ubicarà al Prat de la Farga.

Exhaurides les places per assistir a la reunió de poble sobre Grifols

El projecte s'ubicarà al Prat de la Farga.

Grifols
Actualitzada 08/06/2021 a les 12:52
La reunió informativa per explicar el projecte del centre d’investigació que Grifols vol instal·lar al país i que es durà a terme al Centre de Congressos d’Ordino (ACCO) demà al vespre ha generat molt d’interès entre els residents de la parròquia. A causa de la pandèmia, l’aforament a la reunió de poble està limitat i només s’hi podien inscriure els ordinencs fent reserva prèvia de la localitat al comú. És clar que els ciutadans volen conèixer els detalls de l’arribada de la multinacional farmacèutica al país perquè les places disponibles van quedar exhaurides només dos dies després que el Govern i el comú anunciessin que es duria a terme l’acte. Els dies següents, el degoteig de ciutadans que trucaven interessats per aconseguir una localitat va seguir, tot i que amb menys intensitat. Ahir a la tarda hi havia més d’una vintena de persones en llista d’espera per poder assistir a la reunió informativa si algú es donava de baixa.

En total podran assistir a la reunió una vuitantena de persones. El nombre s’ha vist altament reduït a causa de les mesures sanitàries que s’han de complir segons la legislació vigent per frenar la Covid-19. D’aquesta manera, el comú es veu obligat a deixar una distància d’un metre i mig entre els assistents, que traduït en la logística de la sala del Centre de Congressos significa que hi haurà dues cadires buides entre cada resident. A més, també es deixarà una fila buida davant i darrere dels seients ocupats pels ciutadans.

La reunió la duran a terme el cap de Govern, Xavier Espot, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i el cònsol major de la parròquia d’Ordino, Josep Àngel Mortés. El Govern va informar que l’acte té la voluntat de “donar resposta a diferents qüestions de l’àmbit sanitari i mediambiental, així com econòmic i urbanístic, que han anat sorgint entre la població des de l’anunci d’aquesta iniciativa”.

Streaming a Diari TV
Els residents ordinencs que s’han quedat sense cadira o bé qualsevol ciutadà que tingui interès en el projecte de Grifols podrà seguir la reunió de manera telemàtica a través del canal de YouTube del Govern i també a DiariTV, la pàgina de continguts audiovisuals del Diari d'Andorra. A més, aquells interessats a fer preguntes poden fer arribar les seves demandes a través del correu electrònic visc@govern.ad.

 
EL FUTUR DE L'HOTEL CASAMANYA
Una de les qüestions relacionades amb l’aterratge de la multinacional Grifols a Ordino implica també el futur de l’hotel Casamanya. El comú ordinenc ha plantejat que l’antic edifici podria ser reformat com a allotjaments per a aquells científics i investigadors temporals de la farmacèutica que necessitin passar uns mesos al país. El projecte, però, no està tancat i necessita l’aval del quart, propietari de l’hotel Casamanya.
Etiquetes
  • #17 The Observer
    (08/06/21 20:27)

    toni va dir..
    Deixant de banda els impostos que jo pagui o deixi de pagar, els terrenys de Casa Rossell a Ordino, son de l'estat andorrà. Jo no se si ens cal un laboratori o potser pisos socials en aquell indret. Ens emplenem la boca criticant el preu de la vivenda però no explorem vies per pal·liar el problema. Gràcies als estomacs agraïts com tu amb un nivell d'anàlisi nul estem com estem. Regalem un terreny magnific a una empresa de fora i encara aplaudim amb les orelles

    Respondre
  • #16 Alma
    (08/06/21 18:54)

    Diran el que voldran, ho maquillan amb confeti i lluentons perquè la gent quedin encants.Que deixin escollir a la població.
    Aquest laboratori no el van volgué a Catalunya per la seva perillositat P3.
    I el mes divertit es que Ordino es reserva de la biosfera. Bravo 

    Respondre
  • #15 Jordi
    (08/06/21 16:12)

    Jaume va dir..
    Com més tapadet, millor. O et penses que volen que se sàpiga el que es farà allà dins?

    Respondre
  • #14 Car
    (08/06/21 14:34)

    Tenim uns principis i els venem si paguen bé

    Respondre
  • #13 toni
    (08/06/21 14:20)

    The Observer va dir..
    clar que si, perquè tu pagues els impostos...i per tant les nómines...jajaja... ja surt la vena !! si fos per tots els que constantment ho critiquen tot... estariem encara pasturant vaques...

    Respondre
  • #12 Sempre a l'inrevès del que caldria
    (08/06/21 13:07)

    Andorra no té cap necessitat de deixar instal.lar laboratoris perillosos estrangers, d'una part per principi, perquè son perillós, Andorra és petita i qualsevol problema que ho hagi, se'ns crucificarà com a responsables a nivell internacional. I d'altra part i sobretot, perquè deixar instal.lar un laboratori estranger d'aquestes dimesions és donar-li un xec en blanc i deixar-li fer el que vulgui, i el que digui el contrari menteix. L'explicació és tant senzilla com que no hi ha absolutament ningú capacitat a casa nostra per controlar el que s'hi farà o deixarà de fer. El Govern i els departaments de salut, i/o industria son incapaços de controlar un laboratori d'aquesta magnitud, i prova n'és que quan necessiten assessorament en coses d'una certa complexitat, van a buscar els assessors a fora.
    El perill és doncs molt gran de crear una mena d'Estat dins l'Estat, que Andorra no podrà controlar.

    Respondre
  • #11 INVERSIÓ TEMERÀRIA
    (08/06/21 12:32)

    Als laboratoris BSL3 s'hi pot experimentar amb: animals verinosos, grip aviar, àntrax, tuberculosi, dengue, VIH, Creutfeldt Jacob, SARS-CoV 1 i 2, ràbia, etc. Les fuites de material biològic potencialment mortal, és un risc que cal considerar i gestionar. Reflexió: 1) Aquest tipus de laboratori és incompatible amb turisme d'elevat poder adquisitiu. 2) La OMS no ha pogut encara descartar que el SARS-CoV-2 s'hagués escapat del laboratori de Wuhan. A dia d'avui aquesta hipòtesi està agafant cada cop més força, fins a l'extrem que Joe Biden ha demanat a intel·ligència un informe lo més definitiu possible per a finals d'agost. Si l'informe conclou que hi ha hagut negligència o dol, els EUA encetaran una creuada per demanar responsabilitats als xinesos. Els judicis internacionals i la guerra comercial entre gegants estarien garantits. 3) Intentem imaginar un escenari paral·lel, amb epicentre a Ordino? Algú s'atreveix? 4) Tot això A CANVI DE QUE???

    Respondre
  • #10 Gemma
    (08/06/21 09:32)

    Jaume va dir..
    Molt bona proposta, estem al segle XXI i això és un tema d'interès nacional, no és una cosa que afecti únicament a la gent d'Ordino.

    Respondre
  • #9 Jaume
    (08/06/21 09:28)

    Jo em demano PERQUE SERVEIX ANDORRA TELEVISIÓ. Retransmissió en directe per a totes les llars d'andorra

    Respondre
  • #8 French will Govern this
    (08/06/21 08:30)

    No a lugar va dir..
    Too much risk for them not too. Let's say certain military intelligence services are already looking into this and the risk it could pose. Security protocols will not soley be left to Grifols or Andorra to safeguard.

    Respondre
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts