aposten per crear un Hub internacional

La CEA defensa la seguretat de la proposició de llei d'actius digitals

ANDblockchain, la comissió de la CEA que vol impulsar el sector, destaca els “ponts” que s’han teixit entre la nova tecnologia i la banca tradicional

La CEA defensa la seguretat de la proposició de llei d'actius digitalsDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El blockchain està de moda. La polèmica entorn a la llei dels actius virtuals ha tornat a posar al centre de la societat andorrana el debat sobre aquesta nova tecnologia. Malgrat això, el concepte encara suscita dubtes entorn al que és. En aquest sentit, el director d’ANDblockchain, la comissió de la CEA encarregada de la qüestió, Àlex Armengol, va destacar que “hem de començar a deixar de parlar del blockchain com si fos una tecnologia i ho hem de començar a fer parlant de confiança”.

Armengol va anar més enllà i va qualificar-lo com la “industrialització de la confiança” i que, per aquest motiu, era imprescindible que hi hagués una legislació ben feta.

“El text legislatiu que hi ha creiem que reflecteix el que era necessari que contingués la llei”, va afirmar Armengol, que va afegir que “és molt important tal com s’ha fet el procés aquí, ja que s’ha construït una llei des de zero, sense intentar refer el que ja hi havia, i això ha fet que el resultat sigui òptim”. Precisament, el president d’ANDblockchain va parlar del cas de Malta i va recordar que “no es va fer una legislació acurada i els van entrar molts pirates i això acaba provocant problemes i no beneficia ningú”.

UNA FEINA DE CONSENS

Armengol va explicar que el text de la llei d’actius virtuals era fruit del treball que s’havia fet durant els darrers mesos i va manifestar que “inclou les normatives europees” i que, “a diferència de Malta, aquí s’han tingut en compte els bancs a l’hora de legislar”. Precisament aquest aspecte, el de treballar conjuntament amb el sector financer, va ser un altre dels trets que va destacar Armengol. “El 2018, des d’ANDblockchain ja vam començar a treballar amb els bancs, i després aquest any amb l’empenta que han donat els consellers Costa, Montaner i Naudi s’ha tirat endavant la proposició de llei”.

“Hem de pensar que és un text que és innovador i ha aixecat interès fora del Principat, perquè malgrat que hi hagi coses que es puguin llimar, l’estructura compleix fil per randa la de l’OCDE”.

LES OPORTUNITATS

Armengol va fer especial èmfasi en el fet que la tecnologia del blockchain té moltes més utilitats que les associades directament amb els diners i els sectors financers. “Hem de pensar que es pot fer anar el blockchain per a tot el que requereixi fer un moviment amb seguretat”, va indicar el president d’ANDblockchain, i va explicar que “un intercanvi d’informació mitjançant el traspàs d’arxius, el control de la logística o l’accés a informes mèdics” són alguns dels exemples de les aplicacions pràctiques.

A nivell intern, va recordar que “tenim un important poder financer que ens ha escoltat i hem pogut fer un pont entre els bancs i el blockchain, i això ens pot servir per convertir-nos en un hub internacional”.

tracking