Via lliure per anar a França si s'està vacunat

Entrada sense restriccions des d’Andorra de les persones que estiguin vacunades

Via lliure per anar a França si s'està vacunatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Via lliure a l’entrada a França des d’Andorra a partir de dimecres vinent de totes aquelles persones que puguin acreditar que han rebut una vacuna homologada per la Unió Europea. Així ho va anunciar ahir el govern francès, que va revelar els nous requisits per entrar al seu territori i va actualitzar la llista de països de risc sobre la base de la situació sanitària provocada per la Covid-19. L’Estat veí del nord ha dividit els països en tres colors en funció del risc de contagi (verd, taronja i vermell) i ha establert unes condicions per entrar segons el color que se’ls hagi atorgat. Andorra és un dels països considerats com a verds, és a dir, que està entre els que tenen un risc més baix de contagi.

Per als països en verd, dins dels quals hi ha els membres de la Unió Europea, el Japó i Corea del Sud, entre altres, França determina que només caldrà presentar un test negatiu PCR o d’antígens realitzat les 72 hores prèvies si el viatger no acredita que ja està vacunat contra la Covid-19 amb alguna de les vacunes avalades per l’Agència Europea del Medicament (EMA).

En el cas dels països en taronja –per exemple, el Regne Unit o els Estats Units d’Amèrica–, es manté el requisit de les proves independentment de la possible immunització del viatger, si bé les persones que no estiguin vacunades també han de presentar una llista de motius per al desplaçament a França i aïllar-se durant set dies en entrar al país.

Els requisits s’endureixen encara més per als que arribin a territori gal procedents de les zones catalogades com de més risc, com podria ser l’Índia, de tal manera que es planteja una quarantena obligatòria i vigilada de deu dies en el cas que es tracti de viatgers no vacunats.

El govern francès ha endurit l’alerta per a certes zones en funció principalment de la taxa d’incidència i de l’aparició de certes variants de virus, en un moment en què la pandèmia sembla més controlada internament. França acumula prop de 5,7 milions de casos de Covid-19 i més de 83.400 morts, segons el ministeri de Sanitat del veí del nord.

El fet que per a les persones vacunades no sigui necessari presentar cap test per entrar a França pot ser un al·licient perquè els turistes del veí del nord arribin fins al Principat. Presentar una prova negativa de Covid serà necessari fins dimecres per entrar a França, a no ser que s’acrediti que s’estarà menys de 24 hores a l’Arieja o als Pirineus Orientals.

REUNIÓ A MADRID PER L'HOMOLOGACIÓ DEL CERTIFICAT COVID

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va mantenir ahir una trobada a Madrid amb la seva homòloga espanyola, Arancha González Laya. A la reunió, Ubach va compartir els treballs bilaterals d’Andorra per tal d’avançar en el desenvolupament i l’homologació per part d’Espanya i França –i alhora de les institucions de la UE– del certificat andorrà que contindrà informació que es preveu que el futur Digital Green Pass europeu reculli, com ara la vacunació, tests recents o immunitat per haver patit la Covid.

tracking