Prova pilot a una discoteca per reobrir l'oci nocturn

Martínez Benazet ha assegurat que els locals podran funcionar fins a les tres de la matinada

L'oci nocturn reobrirà de manera gradual i amb protocolsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Salut preveu fer una prova pilot a una discoteca per posar en marxa la reobertura de l'oci nocturn, segons ha explicat el ministre Joan Martínez Benazet que ha afirmat que ell mateix va plantejar la proposta ahir en la reunió amb els empresaris dels locals de nit. El titular de Salut ha exposat que no hi ha data per fer aquesta data ni els detalls concrets de com seria però "m'ho imagino amb un màxim d'aforament, sense mascareta i amb test d'antígens tot i que és la valoració inicial i s'ha d'afinar". I ha incidit que qualsevol decisió dependrà de l'evolució de la pandèmia "si acompanya per tenir aquestes llibertats" i que la previsió del Govern és que l'obertura sigui fins a les 3 de la matinada "i que es pugui fer al juliol".

El ministre ha comentat que es treballaran els protocols per reactivar els establiments d'oci nocturn tancats per a la seva oferta específica des de mitjans de març del 2020 i que seran diferents els protocols per a pubs i discoteques i probablement també seran diferents les dates d'obertura d'uns i altres locals.

Obertura gradual

Els establiments d’oci nocturn podrien tornar a l’activitat a final de mes o a principi de juliol. Així ho van indicar fonts properes a l’executiu, tot i matisar que encara no hi ha res tancat i que tot dependrà de l’evolució de les dades sanitàries. El ministeri de Salut es va reunir ahir al migdia amb els representants del sector per preparar el retorn de l’activitat, que es durà a terme de manera gradual. La trobada també va servir perquè l’executiu copsés els neguits, necessitats i peticions d’un dels àmbits laborals que s’han vist més afectats durant els darrers quinze mesos a causa de la irrupció de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus. Tot i les bones sensacions de la reunió, Salut va deixar clar que si la situació epidemiològica empitjora el sector hauria de seguir tancat. Amb tot, segons van indicar les fonts, en la situació actual tant el ministre de Salut com els membres del comitè tècnic que l’assessoren no són reticents a la reobertura.

Entre les qüestions que es van tractar a la trobada hi ha el punt de l’horari. Els representants dels pubs i discoteques del país van posar damunt de la taula que la seva voluntat és poder obrir els locals més enllà de la mitjanit i van sol·licitar que se’ls permeti mantenir l’establiment actiu el temps suficient perquè el retorn a l’activitat els surti a compte. Des del Govern no es veuria malament que el tancament s’allargués fins a les dues o a les tres de la matinada.

Cal recordar que actualment els establiments d’oci nocturn poden obrir fins a les dotze de la nit, de la mateixa manera que els bars. Tot i això, des del sector consideren que aquesta franja horària és insuficient, ja que afirmen que els suposa una despesa més gran perquè defensen que la gent va als locals després de sopar.

Amb referència a la reobertura com a tal i com es posaria a la pràctica, des del ministeri van deixar ben clar que de la mateixa manera que en els altres sectors, es duria a terme de forma gradual. En aquest sentit, abans de permetre la reobertura, cal que Salut marqui els protocols sanitaris a seguir per evitar que la reactivació de l’oci nocturn suposi un punt d’inflexió en la davallada de la corba de contagis i l’evolució de la pandèmia. Encara s’han de treballar però es van comentar diverses possibilitats com, per exemple, que en un primer estadi només s’activessin les terrasses dels locals o retardar l’obertura del sector fins que es pugui comptar amb el cent per cent d’aforament.

Tanmateix, des de Salut van posar en relleu que la reunió es va dur a terme de manera preliminar, destacant que no s’ha arribat a cap acord ni s’ha pres cap decisió definitiva. Govern es va comprometre a estudiar totes les propostes que es van presentar i a treballar en els protocols sanitaris que requeriria la reobertura, com ara la distància de seguretat entre les taules, l’ús de la mascareta o un aforament limitat.

tracking