Espot calma els psicòlegs i afirma que el programa no crearà precedents

Els professionals signen el conveni i el programa començarà en dues setmanes

Espot calma els psicòlegs i afirma que el programa no crearà precedents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern i els psicòlegs finalment han arribat a un acord per tirar endavant el programa d’atenció per a totes les persones que han vist afectada la seva salut mental a causa de la pandèmia. El Col·legi de Psicòlegs i l’executiu van acabar de llimar ahir les diferències i van signar el conveni que ha de servir per posar en marxa el projecte en aproximadament quinze dies. De fet, l’acord s’ha signat sense gaires diferències respecte al primer esborrany que van rebre els professionals de la salut mental.

Una de les qüestions que més preocupaven al col·lectiu de professionals era que el preu de la sessió que marca el programa, fixat en 36 euros dels quals el 35% l’assumeix l’executiu i la resta el pacient, creés un precedent a l’hora de negociar l’entrada dels professionals a la CASS. La trobada d’ahir, en la qual també hi va ser present el cap de Govern, Xavier Espot, va servir per esvair els dubtes dels professionals després que el líder de l’executiu deixés clar que el programa de la Covid és independent de l’entrada a la cartera de serveis. “Hem obtingut el compromís del cap de Govern que el preu de la sessió del programa no està vinculat amb l’entrada a la CASS”, va explicar satisfet el president del Col·legi de Psicòlegs, Òscar Fernández.

Un altre dels punts conflictius tenia a veure amb el nombre de sessions per cada pacient, estipulat pel conveni en vuit trobades. Segons els psicòlegs, el nombre de visites és insuficient per dur a terme un tractament correcte. Malgrat això, entenen que es tracta d’un programa concret per a situacions específiques derivades de la Covid-19 i que el fet de limitar el nombre de sessions permetrà atendre més ciutadans. “Tot i que no és ideal, entenem que és una fórmula necessària en el context del programa per atendre més persones”, va indicar Fernández. Pel que fa al temps que durarà cada sessió, finalment no s’ha tancat cap horari fix, tot i que la referència és d’entre mitja hora i 45 minuts. En tot cas, el temps final serà a criteri de cada professional.

Pel que fa a les demandes dels professionals, Salut ha acceptat modificar les proves psicotècniques que hi havia previstes a l’inici i al final del tractament de cada pacient perquè a parer dels psicòlegs calien mètodes que permetessin afinar més el diagnòstic de cada situació. També s’ha fet un petit canvi referent a la confidencialitat de les dades dels pacients.

Segons va indicar Fernández, les converses s’han allargat perquè “és un tema important i calia ser curosos i analitzar en detall el programa”.

tracking