Afers Socials

Arriba una família de tres refugiats sirians

Una parella amb un fill que estaven al Líban ja s'han instal·lat a Sant Julià

Arribada a París del grup de refugiats on està la famíila d'AndorraComunitat Sant Egidi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra acull des d'ahir una nova família de refugiats sirians formada per una parella i un nen, segons ha anunciat la ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés. La família prové del Líban i va arribar ahir via França dins del conveni signat per acollir vint persones desplaçades per la guerra a Síria que estan arribant per la comunitat de Sant Egidi. L'acords'ha concretat ja amb onze refugiats instal·lats al país, els primers dels quals van ser dues famílies que van venir el 2018 i després una refugiada el 2019.

Pallarés ha explicat que la nova família de refugiats també viurà a Sant Juli`a i que tenen parentiu amb una de les famílies que havia arribat el 2018 ja que el pare dels nous arribats és germà d'un altre sirià que està a Andorra. La ministra ha destacat que els refugiats que està acollint Andorra tenen una situació molt díficil des de que es van veure obligats a deixar el seu país i ha remarcat que la voluntat és acollir 20 refugiats però que la pandèmia ha mantingut bloquejats els corredors de sortida i fins ara no s'ha pogut rebre aquesta família.

Govern ha informat que la família acollida va viatjar des del Líban a París en avió dijous a la tarda i posteriorment en tren fins a Tolosa on van ser recollits en vehicle per desplaçar-se al Principat on van arribar ahir al vespre. Les tres persones van ser rebudes pel personal del Servei d'Atenció a Persones Refugiades del Govern i acompanyats a la seva llar i aquest matí han mantingut una trobada amb la ministra Pallarés a l'edifici administratiu de Govern.

La família "comptarà amb el suport permanent del seu referent d'Afers Socials per adaptar-se de la millor manera al país" i des del Govern es faran totes les gestions per "procurar un procés d'acollida i integració adient dels nouvinguts", especifica l'executiu. Les gestions inclouen cobrir allotjament inecessitats bàsiques, la tramitació de la documentació d'immigració i de la CASS, suport del menor en el centre educatiu, aprenentatge de català o recerca laboral, entre d'altres.

tracking