x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Seguretat

Campanya de control de l'ús del mòbil conduint

La policia comença dilluns la vigilància específica del port del cinturó i de les revisions d'ITV
Un agent de policia realitzant un control a un vehicle.

L'Automòbil Club també es contrari al carnet per punts

Un agent de policia realitzant un control a un vehicle.

Fernando Galindo
Actualitzada 03/06/2021 a les 10:41
La policia farà una campanya des de dilluns vinent fins al 20 de juny per controlar de manera específica l'ús del mòbil al volant, si els conductors porten el cinturó cordat i si els vehicles han passat la revisió de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV). El cos de seguretat ha anunciat aquest matí aquesta vigilància específica perquè es tracta d'infraccions "molt freqüents" i que afecten la seguretat dels usuaris de la via, en concret destaquen la utilització del telèfon mòbil al volant i no passar la ITV. 

El cos argumenta que "l'envelliment del parc mòbil del Principat implica que molts conductors, per diferents motius, decideixin no presentar-se a les revisions obligatòries de l’ITV" i això "repercuteix directament en la seguretat de les persones que utilitzen aquests vehicles i de forma indirecta en la seguretat de tots els altres usuaris que comparteixen les vies públiques amb aquests vehicles". Els controls pretenen insistir en la necessitat de fer les revisions mecàniques als vehicles. La policia remarca també que "es constata encara que hi ha usuaris de la via que ometen de forma intencionada la obligació de cordar-se el cinturó de seguretat" i per això es recalcarà la importància de fer servir aquest "element de seguretat passiva que té una incidència directa en la gravetat de les lesions en cas d'accident".

Els articles de la Llei del Codi de la Circulació que es controlaran específicament en aquesta campanya són utilització de telèfons o un acte similar durant la conducció; circular sense portar degudament cordat el cinturo de seguretat; circular sense el distintiu d'ITV en vigència; circular sense la targeta de transport, malgrat posseir-la i circular sense disposar de la targeta de transport en vigència, segons detalla la policia en un comunicat.
Etiquetes
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts