El Govern deixa sense efecte el contracte per la llei d'actius digitals

El PS vol suprimir la proposició de llei i terceravia celebra deixar sense efecte l’adjudicació

El Govern deixa sense efecte el contracte per la llei d'actius digitalsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern deixarà avui sense efecte l’adjudicació al bufet Cases&Lacambra per a les esmenes a la proposició de llei dels actius digitals durant la reunió de consell de ministres. La concessió de l’assessorament, per la via directa i per un import de 75.000 euros, ha generat en els darrers dies una forta polèmica pel paper de l’executiu en la redacció d’aquest text. Així doncs, l’administració ha decidit fer marxa enrere i eliminar l’edicte del BOPA que va ser publicat la setmana passada i que literalment feia referència als “treballs d’assessorament en el marc de la redacció de les esmenes” de la proposició de llei.

La decisió s’ha adoptat amb la voluntat que siguin les institucions públiques del sector financer les que facin arribar la informació oportuna al voltant de la proposició llei al Consell General per tal que els grups parlamentaris “puguin desenvolupar la seva tasca al voltant del text normatiu”. El ministre de Finances, Eric Jover, va indicar que el Govern ha optat per deixar sense efecte l’edicte perquè “fer una correcció hauria posat més foc a la polèmica”. A més, va acceptar que “l’error va ser meu”, al·legant que no va saber-se explicar bé i, per aquest motiu, ho deixen en mans de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) i la unitat d’intel·ligència financera d’Andorra (UIF­and).

Jover també va asseverar que es tracta d’una iniciativa legislativa “molt important per ajudar a diversificar l’economia”, i va afirmar que tot el que rodeja la llei “s’ha de dur a terme amb cautela”. Des de l’executiu van reiterar que “en cap cas” la seva voluntat era “anar més enllà de les seves competències”, i van posar en relleu que l’objectiu era “aprofundir sobre aspectes tècnics, com ara l’encaix amb la normativa andorrana, amb les directives europees associades al sector financer i amb les normes de lluita contra el blanqueig de capitals d’aquest text tan específic”. “L’oposició ha fet soroll i ha volgut desviar l’atenció cap a l’error”, va lamentar.

LA REACCIÓ DE L’OPOSICIÓ

El president del grup parlamentari del PS, Pere López, va considerar “insuficient” l’anul·lació del contracte i va demanar suprimir també la proposició de llei. “Aquella feina que havia de fer el Govern amb l’adjudicació ara es farà a través de l’AFA i la UIFand per fer una sèrie d’informes que aniran clarament orientats perquè els grups parlamentaris les tinguin en consideració per a la presentació d’esmenes”, va manifestar. “Al PS vam votar en contra de la presa en consideració per les dificultats que hi veiem, però això no vol dir que no farem esmenes. Però el que no ens correspon a nosaltres és arreglar la proposició de llei que presenta tantes dificultats”, va argumentar López, partidari que sigui el Govern qui entri a tràmit parlamentari el projecte de llei.

Per la seva banda, el líder del grup parlamentari de terceravia, Josep Pintat, va celebrar la decisió del Govern d’anul·lar l’adjudicació i va manifestar que “si era un error d’explicació en l’edicte, era tan fàcil com corregir el text”. El president del grup també va apuntar que “el més lògic” era que qui aporti les eines per poder presentar les esmenes “siguin l’AFA i la UIFand”. En darrer lloc, la consellera general no adscrita Carine Montaner va expressar la satisfacció “per respectar les competències de cada institució”.

tracking