Reportatge

Els feliços anys frikis

El dia de l’Orgull Friki que es va celebrar el 25 de maig va demostrar una cosa: aquesta cultura ara mateix està de moda i es troba més viva que mai

Els feliços anys frikisFRIKIS ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cultura friki viu, sens dubte, el moment més gloriós des que se la reconeix com a tal. I aquest fet es plasma amb la celebració del Dia de l’Orgull Friki, que va ser el passat 25 de maig, una diada jove, ja que només fa 15 anys que està reconeguda. “És el millor moment. Ser friki està de moda!”, va exclamar el Johnatan Gonzàlez, president de Frikis Andorra. A més a més, Gonzàlez va donar una explicació a per què ara mateix s’estan vivint els feliços anys frikis. “Abans sí que et miraven amb cara d’espant. Però ara tot el que envolta la cultura està més vist gràcies a Netflix, HBO o Amazon, als youtubers”, va reflexionar.

Aquest fet de tenir una accessibilitat més gran amb els continguts combinat amb l’explosió que han tingut ha despertat el friki que moltes persones porten dins. “Al cap i a la fi, hem de pensar que tots som frikis d’alguna cosa: de còmics, de videojocs, de pel·lícules de superherois”, afegia el president de Frikis Andorra.

Precisament, en la darrera dècada l’augment o el renaixement de diferents sagues cinematogràfiques, amb tot el que porten associat, ha facilitat que moltes persones puguin trobar el seu espai en la cultura friki. I els números parlen per si sols. De les deu pel·lícules més taquilleres de la història, tres són de l’Univers Expandit de Marvel: Advengers End Game, Advengers Infinity War i Advengers; però és que una altra ho és del renaixement de la saga Star Wars: The Force Awekens.

Ni la pandèmia ha pogut frenar l’auge de la cultura friki. “Aquest any ha sigut complicat, perquè activitats que són importants per a nosaltres, com el Dimecres Friki, no les hem pogut fer perquè no ens podíem trobar”, reconeixia Gonzàlez. No obstant això, va explicar que des de Frikis Andorra s’havien sabut reinventar. “Ara, cada diumenge fem el Rolmingo, jugant des de casa, amb un ordinador o un mòbil i el que volem és apropar la cultura friki i els jocs de rol a tothom que vulgui!”, va exposar el president de Frikis Andorra. Gonzàlez va voler fer una reflexió personal i va comentar que “ jo abans era antifriki, perquè quan desconeixes una cosa sempre fa por. I ves per on! Jo estava cec i no m’adonava que aquesta cultura mola”. I és que sí, ser friki està de moda.

tracking