El judici del 'cas BPA' s'ajorna de nou, ara per les peticions de recusar Alberca

En el cas que el Consell Superior les tombi la vista oral s’iniciarà el 14 de juny

El judici del 'cas BPA' s'ajorna de nou, ara per les peticions de recusar AlbercaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La vista oral de la primera causa relacionada amb BPA, coneguda com a cas Gao Ping, s’ha tornat a ajornar. Després de més d’un any d’espera, el judici s’havia de reprendre dilluns. L’entrada, però, de noves peticions de recusació del fiscal general, Alfons Alberca, ha provocat un nou ajornament de l’inici de la vista oral. Dijous el Tribunal de Corts va informar a les parts que la represa del judici es mantenia a dilluns malgrat que diverses parts havien demanat que s’ajornés a l’espera de la celebració del judici al Tribunal Superior de la recusació realitzada contra Alberca que es durà a terme el 10 de juny. Finalment, però, Corts va comunicar ahir un nou ajornament, com a mínim fins al 14 de juny, en espera que el Consell Superior de la Justícia es pronunciï sobre les noves peticions de recusació del fiscal general. En cas que el Consell Superior accepti la recusació, la vista oral quedaria de nou suspesa sine die.

En concret, es tracta d’una demanda feta per l’advocat Antoni Riestra, que té també el suport de dos dels processats en el cas BPA. Riestra al·lega que el fiscal general no pot actuar amb imparcialitat i demana que se l’aparti del cas. La petició té com a fonament el cas de la fotografia dels germans Pujol Ferrusola, en el qual el lletrat considera que Alberca l’ha perseguit sol·licitant que se’l condemnés a pena de presó i inhabilitació professional. Riestra recorda, en la seva petició de recusació, que el Tribunal Superior va confirmar la seva absolució sobre l’acusació que se li formulava en relació amb la fotografia dels Pujol. Des del punt de vista del lletrat, la “persecució” d’Alberca en el marc d’aquesta causa fa pensar que el fiscal general no serà imparcial amb ell i els seus clients durant el judici de Banca Privada i per això en demana la recusació.

Ara, Alberca disposa d’un termini per presentar al·legacions a l’acusació de Riestra. Un cop fetes, el Consell Superior de la Justícia s’haurà de pronunciar al respecte i serà sobre la base d’això que es tornarà a calendaritzar la vista oral. Si es rebutja, començarà el 14 de juny. Si no, caldrà buscar una nova data, ara per ara desconeguda.

El Tribunal de Corts preveu que es duguin a terme una vuitantena de sessions fins que el judici quedi vist per a sentència a final d’any, si el calendari no es veu gaire afectat. La vista se suspendrà a l’agost per les vacances i Corts treballa per fer sessions de dilluns a dijous, tot i que també hi haurà setmanes, les mínimes, en què la vista es faci de dilluns a dimecres.

ELS MOTIUS

-Petició de recusació

El Tribunal de Corts ha decidit ajornar novament la represa del judici del cas BPA per una nova petició de recusació del fiscal general. Si el Consell Superior de la Justícia no accepta la petició de recusació, la vista oral s’iniciarà el 14 de juny.

-La foto dels Pujol

El lletrat Antoni Riestra argumenta, basant-se en el cas de la fotografia dels Pujol del qual ha estat absolt pel Tribunal Superior, que Alfons Alberca el persegueix i, per tant, no és imparcial.

tracking