Junta general d'accionistes

BancSabadell tranquil·litza els treballadors

Segura sosté que la negociació per vendre l’entitat a MoraBanc “no té res a veure amb les operacions forçades dels països veïns”

BancSabadell tranquil·litza els treballadorsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les converses entre la matriu espanyola de BancSabadell d’Andorra (BSA) i MoraBanc “segueixen el seu curs” i el director general de la filial andorrana, Josep Segura, va afirmar ahir, durant la celebració de la junta general d’accionistes de l’entitat, que no es destruiran llocs de treball a conseqüència del procés de venda, tot i que sí que va reconèixer “la incertesa” de les negociacions. “És prematur dir això, però quan es fan aquestes operacions hi acostuma a haver sinergies que es produeixen amb el temps. Som dues entitats amb unes ràtios financeres excel·lents i amb un posicionament de mercat magnífic, per tant, això no té res a veure amb determinades operacions forçades que es puguin produir en països veïns i que tenen unes conseqüències especialment negatives. No estem en aquest escenari”, va manifestar Segura al respecte dels 150 treballadors que integren l’entitat, repartida en set oficines.

Sobre el decurs de les negociacions, el director general va augurar que “encara duraran dues o tres setmanes més”. “És possible que cap a final de juny o la primera quinzena de juliol hi hagi notícies al respecte”, va declarar. En aquest sentit, Segura va mostrar-se hermètic respecte del contingut de les converses atès que va reiterar en diverses ocasions que “som l’objecte de la negociació però no som part a la taula de negociació”. De totes maneres, el director general de l’entitat va garantir que si l’operació arriba “a bon port”, els prop de 700 accionistes andorrans, que representen el 49% de l’accionariat, tindran l’opció, no l’obligació, de vendre les seves accions “al mateix preu que BancSabadell les vendrà”. De la mateixa manera, també tindran l’opció de quedar-se dins l’accionariat del banc o de la nova entitat que n’acabi resultant.

Sigui com sigui, segons ha pogut saber el Diari, aquest punt no figurava en l’ordre del dia per expressa petició dels accionistes preferents, que no volien comptar amb la presència de cap directiu de la matriu espanyola per donar explicacions sobre l’operació. Segons les fonts consultades, no es volia traslladar la imatge que l’operació es tancava amb un consens total entre els presents a la junta general d’accionistes. De fet, el president del BSA, Miquel Alabern, durant el seu discurs va remarcar que l’oferta de MoraBanc “era positiva” tot i no estar tancada, mentre que Segura va encarar la seva intervenció en un to més de comiat.

Relacionat amb el preu de venda i les estimacions de 100 milions d’euros que va realitzar Joan Llonch Andreu, conseller de BSA, Segura va rebutjar corroborar aquesta informació. “No hi ha un import tancat i els imports són confidencials fins al moment que es confirma l’operació”, va sentenciar. Amb tot, va matisar que el preu de venda final que s’esdevingui “ratificarà la bona feina que hem fet”, més que la urgència de la matriu per desprendre’s de la seva filial andorrana. “Estan més en una situació de replegar-se que d’expandir-se, però no estan en cap situació crítica”, va puntualitzar.

Paral·lelament, Segura va fer un repàs als comptes de l’entitat al llarg del 2020 i va comentar que enguany podran tornar a repartir dividends “i recuperar certa normalitat”. “Sempre havíem repartit dividends de manera ininterrompuda, des dels primers anys fins i tot quan no guanyàvem diners, fins l’any passat, que estàvem en plena pandèmia. No sabíem el que estava passant i pel criteri de prudència vam decidir que no era oportú repartir dividends”, va exposar.

Ara, però, amb els guanys de 10 milions d’euros que va registrar l’entitat el 2020, els accionistes rebran un dividend de sis euros per cada acció sobre un total de tres milions d’euros que es repartiran. “El resultat del banc va ser bo l’any passat, tenim una situació totalment controlada, els temes de morositat els tenim estabilitzats i repartir dividends fa part de la normalitat de l’entitat”, va glossar Segura.

BancSabadell tranquil·litza els treballadors

tracking