TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

telecomunicacions

La TDT passarà a ser en alta definició a principi del 2022

Els canals només es podran visualitzar amb aquesta qualitat d’imatge i s’eliminarà l’SD

La TDT passarà a ser en alta definició a principi del 2022Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La TDT passarà a ser en alta definició el primer trimestre de l’any que ve. Segons va informar ahir Andorra Telecom en un comunicat, tots els canals que s’emetin en alta definició només es podran visualitzar amb aquesta qualitat d’imatge al país perquè s’eliminarà l’emissió en definició estàndard. El canvi es farà de manera automàtica i transparent per a aquells que tinguin un televisor compatible amb la tecnologia HD. Tot i que la parapública va estimar que el 95% dels televisors del país són compatibles amb aquesta tecnologia, qui no en tingui haurà de complementar-la amb un descodificador. Davant d’aquesta actualització, es recomana que, tant en el cas d’adquirir un descodificador com en el cas de les persones que desitgin comprar un nou televisor, aquests siguin compatibles amb la tecnologia DVB-T2, de manera que puguin fer front a possibles actualitzacions els propers anys. Jordi Nadal, director d’Andorra Telecom, va destacar que “aquest projecte arriba en el moment òptim entre la renovació del parc de televisors del país i la data límit que ha marcat Espanya del 2023, de manera que l’impacte en televisors que no siguin compatibles serà mínim”. El ministre de Telecomunicacions, Jordi Torres, va subratllar que “mitjançant aquestes actualitzacions ens assegurem que Andorra segueix la seva estratègia de país capdavanter en les infraestructures de telecomunicacions”.

CONCURS D'IDEES PER A LA NOVA SEU

Andorra Telecom va fer pública ahir la convocatòria del concurs nacional d’idees per al projecte de la nova seu. El termini de lliurament de propostes finalitza el 15 de setembre del 2021. El nou edifici es construirà a la plaça coneguda com de The Cloud i tindrà un cost de més de 16 milions d’euros.

tracking