Renovat el conveni per importar residus de la Cerdanya

L'acord preveu un màxim de 10.000 tones per any

El Principat exporta cinc vegades més residus dels que tractaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha aprovat avui en la sessió del consell de ministres la renovació per un any més del'autorització d'importació de residus municipals de la Cerdanya per a la valoritzacióenergètica al Centre de Tractament de Residus d’Andorra (CTRASA). El límit d'importació marcat és d'un màxim de10.000 tones per any, i es marca que aquests residus, no perillosos, han de venir triturats.

La comarca de la Cerdanya es troba en una situació de saturació del seu abocador comarcal i no posseeix ni pot posseir la capacitat tècnica suficient ni les instal·lacions per valoritzar energèticament els residus generats en el seu territori. Per aquest motiu, la importació de residus per part d'Andorra s'emmarca en la conveniència d'aplicar el principi deproximitat geogràfica, de prioritat de valorització i d'autosuficiència en tot allò relatiual trasllat de residus. A més, l'acord especifica que la planta d'Andorra és adequadaper valoritzar els residus, segons mètodes ambientalment racionals i eficients, icompleix amb els criteris de valorització energètica establerts en la directiva delParlament Europeu i del Consell.

Finalment, cal recordar també que en aquest marc d’entesa amb els territoris veïnsAndorra exporta prop del 70% dels residus generats al Principat.

tracking