PROTECCIÓ ANIMAL

Laika denuncia l'enverinament de colònies de gats que viuen al carrer

L'associació Protectora dels Animals de Companyia va notificar a Govern d'aquests incidents a Encamp i Andorra la Vella i es va obrir una investigació

Denuncien trets de balí a una colònia de gats a Santa ColomaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació Protectora dels Animals de Companyia,Laikadenúncia que a principis d'aquest any ha detectat i registrat diferents incidents en gats que pertanyen a colònies urbanes d'Encamp i d'Andorra la Vella amb signes d'un possible enverinament. Davant d'aquesta situació, van tramitar una demanda i el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat va obrir una investigació per aclarir els fets. L'associacióinformaen un comunicat, que de les autòpsies practicades i dels resultats de l'enquesta del Cos de Banders se'n desprèn que podrien existir diferents causes de la mort dels animals, entre les quals almenys en un dels animals va ser la intoxicació alimentària greu derivada de la ingesta d'aliments destinats a humans que estaven malmesos. Per altra banda, i malgrat que les proves no siguin concloents, també s'ha pogut detectar verí destinat a rates en determinades zones que podrien ser l'origen dels casos investigats, ja que la seva incorrecta utilització podria provocar indirectament l'enverinament d'altres animals.

Davant aquests resultats,Laikadiu que el comú d'Encamp va decidir incrementar les rondes de vigilància amb els banders comunals i els agents de circulació. Alhora es va fer un control amb una empresaespecialitzadaper intentar localitzar les restes de verí, que no es van trobar, i es van desbrossar les zones de vegetació per evitar que sipuguiamagar alguna substància nociva pels animals.

L'associació i Govern fan una crida a la població i demanen que s'eviti alimentar els animals amb restes de menjar de consum humà. Així mateix, el Ministeri recorda que en cas d'aparició de plagues cal notificar-ho als serveis d'higiene comunals perquè es procedeixi a la correcta eliminació.

tracking