tributació

Espanya no inclourà de nou Andorra a la llista de paradisos

L’esmena que va presentar Esquerra Republicana amb el suport d’Unides Podem no rep el suport del Congrés dels Diputats

Espanya no inclourà de nou Andorra a la llista de paradisos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra no tornarà a formar part de la llista de paradisos fiscals que té Espanya després que ahir el ple del Congrés dels Diputats rebutgés l’esmena d’Esquerra Republicana, que tenia el suport del soci de govern, Unides Podem, per canviar els criteris sobre aquesta tipificació, que va fer que d’ençà que sortís publicada el Principat activés la via diplomàtica. Així doncs, els parlamentaris veïns van tombar les esmenes a les que donava suport el soci de govern de Pedro Sánchez que havien estat impulsades en el marc de la llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal que es va aprovar ahir. Cal recordar que el portaveu de la formació morada, Pablo Echenique, va defensar al febrer que s’havia de canviar la normativa perquè el canvi de residència no acabés suposant deixar de pagar l’IRPF almenys per un període inicial de cinc anys. La proposta va sorgir per la polèmica dels youtubers d’Espanya per instal·lar-se a Andorra i tenir una fiscalitat més baixa.

Les esmenes per incloure el Principat a la llista de paradisos fiscals formava part del paquet de quatre que va presentar ERC i Unides Podem i que van ser rebutjades amb els vots del PSOE, el PP i l’ultradretà Vox.

En aquest sentit, les propostes eren incrementar la plantilla de l’Agència Tributària, crear dins de l’entitat un cos superior de tècnics d’hisenda per millorar l’eficàcia contra el frau, alleugerir els criteris per entrar a la llista de morosos que publica la hisenda espanyola i finalment que Andorra tornés a tenir la consideració de paradís fiscal. El partit de Pablo Echenique, que forma part del govern de coalició espanyol, havia anunciat que volia fer aquests canvis a la nova llei antifrau però finalment no va fer esmenes i tampoc va donar suport a la proposta del seu soci, el Partit Socialista, com a protesta, ja que Hisenda havia descartat avaluar les aportacions que havien fet des de la formació morada.

ANDORRA I SAN MARINO SIGNEN EL CONVENI DE NO DOBLE IMPOSICIÓ

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Finances, Eric Jover, es van desplaçar ahir a San Marino, en visita oficial, per tal de signar un conveni de no doble imposició. A més a més, en les diverses reunions bilaterals que hi va haver es va rubricar el memoràndum d’amistat i cooperació i uns protocols en matèria de salut.

tracking