TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

CULTURA

Mor l'historiador Pere Cavero

Va ser coordinador de la revista "Papers de Recerca Històrica" i era cap de la secció d'història de la SAC

Pere Cavero en la presentació del llibre "Andorra, país de pas i de refugi"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'historiador Pere Cavero ha mort avui a l'edat de 66 anys. Nascut a Escaldes-Engordany el 1954, va ser secretari i cap de la secció d'història de la Societat Andorrana de Ciències (SAC), autor de diverses obres com "Ordino. Gent, fets i cases" (1991) o"Principat d'Andorra i el català" (2006) aixícom coordinador de la revista "Papers de Recerca Històrica". Pel que fa a aquest projecte, va presentar-ne el volum 8"Andorra, país de pas i de refugi"al Consell General el 2016, que tractava qüestions, com ara la suposada participació d’Andorra a la Primera Guerra Mundial o els efectes al país de l’epidèmia de grip de 1918; també comptava amb un homenatge a la figura i a l’obra de Lídia Armengol, en el 25è aniversari de la seva mort, a qui Cavero va dir haver conegut bé, ja que gràcies a ella va aconseguir la seva primera feina com aprofessor al cos d’andorranització, quan va retornar a Andorra el 1977. Caverofeia classes d'història a l'Escola de Formació d'Adults i al col·legi Sant Ermengol. Passava bona part del seu temps lliure a l'Arxiu Històric Nacional o en altres centres de documentació històrica, on recopilava dades sobre els temes que treballava de manera vocacional, generalment relacionats amb la història més recent del Principat.

L'historiador ha rebut mostres de condol a les xarxes socials per part de laconsellera general del partit Socialdemòcrata, Susanna Vela "El professor de la història contemporànea del nostre país". També s’hi ha referit Isidre Escorihuela, conservador dels fons fotogràfics de l’Arxiu Nacional "Un pou de sabiessa andorrana. Discret i gran investigador". I l'economista Jordi Cinca "Una vida discretament entregada a la memòria d’Andorra".

tracking