x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Encamp

Cultura signa un acord per fer una excavació arqueològica a la Balma de Llunci

El conveni s'ha realitzat amb la societat Els Arbres de la Tardor SLU i la intervenció s'iniciarà demà 25 de maig durant tres setmanes per l'empresa ReGiraRocs SLU
La Balma de Llunci va ser identificada com a jaciment arqueològic el 1966

La Balma de Llunci va ser identificada com a jaciment arqueològic el 1966

La Balma de Llunci va ser identificada com a jaciment arqueològic el 1966

Actualitzada 24/05/2021 a les 11:30
El Ministeri de Cultura i Esports ha signat un conveni amb la societat promotora Els Arbres de la Tardor SLU amb la voluntat de protegir el jaciment arquològic de la Balma del Llunci, bé d'interès cultural, per poder-lo transmetre a les generacions futures. Segons informa Govern en un comunicat, entre els pactes que s'han convingut s'ha decidit promoure la realització d'una excavació arqueològica al centre de la Balma de Llunci encarregada a ReGiraRocs SLU.

El projecte arqueològic vol avaluar la potencialitat arqueològica del jaciment, per aquest motiu les dues empreses han signat el conveni amb Govern per promoure la intervenció arqueològica i facilitar una intervenció científicament rigorosa i minuciosa per aquest jaciment que podria conservar en el seu subsòl, segons l'ens executiu, evidències dels primers pobladors coetanis als de la Balma de la Margineda. La intervenció consisteix en un sondeig d'entre 4 i 9m2 de la zona central i ampliant la superfície a les zones adjacents. Segons Govern, l'excavació profunditzarà fins a assolir l’estrat geològic basal de l’abric amb l’objectiu d’avaluar el potencial arqueològic del jaciment i poder fer una primera aproximació cronològica.

La Balma de Llunci va ser identificada com a jaciment arqueològic el 1966 quan Pere Canturri va localitzar, durant un sondeig arqueològic, restes de ceràmiques prehistòriques que va atribuir al neolític, segons informa Govern. La zona es troba a la urbanització projectada de la Cabeca, sota el Roc de l'Oral, a Encamp. Aquest jaciment va ser declarat interès cultural i inclòs a l'inventari general del patrimoni cultural el 2003. La intervenció va ser aprovada pel Consell Assessor el 15 d'octubre del 2020, però a causa de la Covid-19 s'ha hagut de posposar fins a l'actualitat i començarà demà dimarts 25 de maig durant tres setmanes.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts