afers exteriors

Vives felicita el nou president de la Generalitat, Pere Aragonès

Vives felicita el nou president de la Generalitat, Pere Aragonès

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’elecció del nou president de la Generalitat de Catalunya no va passar desapercebuda. El Copríncep episcopal i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, va voler felicitar el molt honorable Pere Aragonès, que ahir va ser escollit nou màxim dirigent del govern català. Vives va escollir la carta per tal de fer arribar les seves paraules al president acabat d’investir, i li va manifestar desitjar “els millors auguris per a un bon treball envers tots els ciutadans de Catalunya”.

A més a més, el Copríncep episcopal va parlar de la tasca que tindrà per endavant el polític d’Esquerra Republicana de Catalunya i el va animar per tal que cerqués “la represa de govern i la unitat, així com el respecte a totes les sensibilitats d’una societat democràtica plural”. L’arquebisbe d’Urgell va recordar l’actual situació derivada de la crisi sanitària i econòmica que encara s’està vivint i que està provocada per la Covid-19, i va manifestar que la tasca dels polítics és important, “especialment en la situació de superació de la pandèmia que ens afecta”.

En la seva condició de cap d’Estat, el Copríncep episcopal va mostrar mà estesa per tal de buscar com enfortir les relacions entre Catalunya i el Principat. Així doncs, Vives es va posar a la disposició del president Aragonès per tal de “col·laborar a estrènyer els lligams de cooperació i de fraternitat entre el poble català i el Principat d’Andorra”.

Finalment, per cloure la missiva enviada, Joan-Enric Vives li va voler traslladar els millors anhels al flamant màxim dirigent de la Generalitat, que va ser escollit ahir amb els 74 vots dels diputats independentistes (33 d’Esquerra Republicana, 32 de Junts per Catalunya i 9 de la Candidatura d’Unitat Popular). Així doncs, el Copríncep va voler desitjar a Aragonès “molt d’encert” en les responsabilitats que va assumir després de la votació realitzada al Parlament de Catalunya “pel bé de tots els catalans”.

VISITA AL RAONADOR I CONFIRMACIONS A SANT JULIÀ

El Copríncep episcopal va tenir ahir una agenda completa. I és que a primera hora del matí va visitar les noves instal·lacions de la institució del Raonador del Ciutadà a la Casa Bauró. A la tarda, l’arquebisbe d’Urgell va desplaçar-se fins a Sant Julià de Lòria, on es van celebrar les confirmacions dels joves de la parròquia.

tracking