mobilitat

La Generalitat ubica un heliport fora de l'aeroport de la Seu

La nova infraestructura pretén donar cobertura de nit, especialment per a emergències mèdiques

La Generalitat ubica un heliport fora de l'aeroport de la SeuGENCAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les actuacions a l’entorn de l’aeroport de la Seu es van succeint i ahir el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, juntament amb altres administracions, va anunciar la construcció d’un nou heliport, situat fora del tancat del recinte aeroportuari per tal de donar servei nocturn principalment per a emergències sanitàries o forestals al territori. Aquesta infraestructura respon a les necessitats que té la comarca de l’Alt Urgell en general i la ciutat de la Seu d’Urgell, en particular, de disposar d’un servei d’emergències per via aèria amb cobertura 24 hores. En aquesta decisió també es va tenir en compte la proximitat d’Andorra i la manca de solució per a aquest tipus d’emergències, i atès que l’actual infraestructura és només d’ús diürn es va decidir apostar per la construcció d’aquest heliport al costat del recinte aeroportuari.

L’executiu català va informar que durant el dia operarà la pista de l’aeroport, i serà a la nit quan l’heliport canalitzarà les operacions. En aquest context, la flota d’helicòpters que hi volarà habitualment serà la que utilitzin els serveis d’emergència catalans (SEM), però també ocasionalment altres helicòpters andorrans o de serveis estatals.

L'ATERRATGE AMB GPS LIMITA EL PARAPENT D'ORGANYÀ

Aeroports de Catalunya i l’ajuntament d’Organyà treballen des de fa més d’un any per fer compatible el camp de vol de parapent de la Muntanya Màgica amb l’aeroport de la Seu. La infraestructura, situada a 13,5 quilòmetres en línia recta de l’aeroport, està dins de la trajectòria d’aproximació de la base aèria, tal com va indicar ahir la Generalitat. Aquesta situació obliga a limitar l’activitat quan es produeix una aproximació d’un vol amb el sistema GPS.

tracking