reportatge

Una tarda de consens

A diferència del que es va viure fa set dies, els consellers van trobar la fórmula almenys per seure a parlar de com han de ser les pensions del futur.

Una tarda de consensFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Consens. Aquesta va ser la paraula de la tarda d’ahir al llarg de les dues sessions que es van viure al Consell General, en comparació amb fa una setmana, on no se’n va poder acabar ni una. Al punt de les quatre, i amb un ambient de treva flotant a la cambra legislativa, el conseller de DA Carles Enseñat va procedir a llegir el document que ha de regir la futura comissió d’estudi de les pensions. Darrere les paraules del president del grup demòcrata, des de la consellera no adscrita, Carine Montaner, passant per la resta de la majoria, terceravia i el PS, van desfilar per la tribuna d’oradors per mostrar el suport al document i lloar les virtuts del treball realitzat conjuntament els últims set dies.

La segona sessió, tot i partir amb la mateixa premissa durant l’exposició del cap de Govern, Xavier Espot, sobre el projecte de llei per reformar el Codi de l’Administració i la Llei general d’ordenació territorial i urbanisme, per tal de facilitar l’aterratge de Grifols i projectes similars en el futur. En aquest cas, però, la unanimitat es va trencar, ja que Montaner es va abstenir, va qüestionar el centre de recerca d’Ordino i va dir que “no m’ha agradat com ha actuat el Govern, la poca transparència i que no s’hagi informat la població”. Espot, no es va mossegar la llengua i va contestar que “això és una apreciació subjectiva. Per a aquests acords [amb Grifols] cal confidencialitat, que no opacitat”, obrint un intercanvi de torns que Xavier Espot va tancar amb un “si considera que no he contestat, formuli una demanda. Avui no estem en un ple de preguntes”.

tracking