Els majors de 80 anys, escolars i temporers, els més afectats pel virus en la primera onada

L'estudi de seroprevalença del SAAS i ISGlobal posa en relleu que un 11% de la població va estar exposada a la Covid-19 a l'inici de la pandèmia

Cristina Royo i components andorrans de l'estudiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un 11% de la població va estar exposada a la Covid-19 durant la primera onada del virus al país. Així ho determina l'estudi de seroprevalença realitzat coordinat pel SAAS amb col·laboració amb l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), promogut per la Fundació la Caixa, i Actua Innovació, amb les dades dels tests d'anticossos que es van realitzar a un 91% de la població andorrana (70.624 habitants) fa un any.La doctora Cristina Royo ha destacat que els grups on l'estudi reflecteix que hi ha més incidència en el virus van ser les persones d'edat avançada a partir dels 80 anys, però també entre la població escolar i els treballadors de temporada. Per parròquies, la Massana, Ordino i Sant Julià van ser els que van donar uns resultats més alts en percentatge no pel nombre total d'afectats. El motiu, segons els investigadors, és el fet de ser zones de més mobilitat i arribada de visitants, així com de presència de treballadors transfronterers com de temporada.

Per la seva part, Marc Pons, ha dit que aquesta és una primera col·laboració amb ISGlobal, però en un futur "en vindran més" i ha apuntat al futur laboratori nacional d'epidemiologia i biotecnologia.Pons ha afegit que el tancament de les estacions d'esquí va ser molt positiu per evitar la propagació del virus, i evitar que hi hagués molt moviment durant la primera onada.

Marc Pons i Cristina Royo, en la presentació dels resultats de l'estudi

tracking