Cap pacient amb Covid a l'UCI i només un ingressat

El nombre de casos actius torna a baixar de 200 a nivells de final de l'agost passat

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les dades d'actualització sanitària indicaven aquest migdia una baixada de la pandèmia que s'ha reforçat aquesta tarda amb la sortida de l'UCI de l'únic pacient que hi havia amb la Covid. La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, explicava al matí que hi havia un malalt amb ventilació mecànica a cures intensives i un altre a habitació de planta però les hospitalitzacions de pacients amb el virus han quedat finalment en una única persona, segons ha anunciat el SAAS a les xarxes socials.

Mas ha destacat al migdia que l'afectació de la Covid "s'estabilitza clarament en la tendència a la baixa" pel nombre de contagis nous i com mostra l'indicador de la taxa de reproducció que se situa en 0,95, en la roda de premsa d'actualització de dades sanitàries. Mas ha informat que només s'han detectat quatre positius en les últimes hores i que la xifra de casos actius es redueix a 192, 13 menys que ahir, que deixen el total de nou en nivells de finals de l'agost passat.

El nombre d'afectats totals puja a 13.613 i entre els nous contagiats hi ha dues persones vinculades al brot de la sarsuela celebrada a Sant Julià el 8 de maig de manera que s'acumulen 25 afectats pel virus per aquest focus. El total de recuperacions ascendeix a 13.294 amb 17 altes registrades des d'ahir. I als centres educatius hi ha 5 aules tancades per positius de Covid, 12 amb part dels alumnes confinats i 15 en vigilància passiva.

Més vacunes "els propers dies"

Helena Mas ha explicat que la xifra d'inscrits a la plataforma de vacunació suma 43.541 resgistrats i que els últims dies no ha variat gaire com succeeix sempre que no hi ha dosis disponibles per immunitzar. I ha afegit que el total pujarà quan arribin més vaccins al país i tam´bé perquè molta gent jove encara no s'han inscrit perquè veu lluny el moment de vacunar-se. Mas ha reiterat que Salut "treballa intensament" per rebre més dosis i ha afirmat que "esperem que arribin els propers dies, les properes setmanes. No podem concretar però n'arribaran en breu".

La secretària d'Estat ha assenyalat que el total de dosis administrades continua en 32.317 des del 12 de maig que es van posar els últims fàrmacs i que la setmana que es reactivarà el procés de vacunació per posar les segones dosis de Pfizer a les persones que la van rebre fa 21 dies. I a mitjans de juny serà el torn de la segona dosi per als ciutadans que van rebre la primera punxada d'AstraZeneca a l'abril.

tracking