educació

L'ampliació del Lycée costarà 1,5 milions

El trasllat a Ciutat de Valls es farà en dues fases, una a l’inici d’aquest curs i l’altra, el vinent

L'ampliació del Lycée costarà 1,5 milionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres per tal de rehabilitar l’edifici del Roc i l’antiga escola espanyola de Ciutat de Valls per tal d’acollir alumnes del Lycée Comte de Foix costaran 1,5 milions d’euros. Així ho van explicar al Diari fonts del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior. Cal tenir en compte, però, que el desemborsament es farà en dues fases. La primera tindrà lloc aquest juny i l’import ascendirà a 273.000 euros, i servirà per rehabilitar l’edifici del Roc, que ja estarà a punt per començar el curs 2021-2022. Per contra, la segona està prevista durant l’estiu del 2022 i implicarà una rehabilitació de l’antic edifici de l’escola espanyola de Ciutat de Valls.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va dir que “les obres van ser un compromís del 2019”, però va afegir que “hem de pensar que no se’n beneficiarà únicament el Lycée Comte de Foix, ja que els edificis són propietat del Govern, i quan el sistema francès ja no els necessiti estaran a disposició de qualsevol altra escola que en pugui menester l’ús”. Vilarrubla va fer aquestes declaracions durant la roda de premsa celebrada ahir al Lycée, juntament amb el delegat d’Ensenyament francès, Denis Dekerle, el director del centre, Olivier Salvan, i l’ambaixador gal, Jean Claude Tribolet.

Sobre la temporalitat en l’ús de l’espai, Vilarrubla va explicar que “el conveni que hem signat entre el Lycée i Govern té una durada de cinc anys, però són prorrogables”.

No obstant això, la ministra va evitar xifra la durada que podien tenir les pròrrogues i la quantitat que se’n podia fer. Per la seva part, Dekerle va ser més concret i va parlar d’una dècada com el termini en què seran necessaris els edificis de Ciutat de Valls per al Lycée. En aquest sentit, el delegat d’Ensenyament francès va apuntar que “esperem tenir un creixement que arribi fins als 1.800 alumnes”, i que durant la pujada i la baixada d’estudiants serien necessàries aquestes instal·lacions accessòries. Vilarrubla també s’hi va referir com una “necessitat puntual”, i va dir que “la base que hi ha d’estudiants es va reduint, per això serà un fet temporal”.

Els primers estudiants que faran el pas i cursaran estudis a l’edifici del Roc a partir del setembre són els de première i terminale, i quan la resta d’obres hagin conclòs, el setembre del 2022, s’hi traslladaran els de seconde. Dekerle també va explicar que el batxillerat internacional estava tenint una bona acollida entre els alumnes del Lycée Comte de Foix i que per al curs vinent tenien 14 estudiants.

PROMOCIÓ PER A L'ENSENYAMENT SUPERIOR FRANCÈS

La roda de premsa celebrada ahir també va servir per fer el seguiment de la comissió mixta d’Educació entre França i Andorra, després de la darrera reunió entre els ministres Vilarrubla i Blanquer del 6 de maig. El delegat francès, Denis Dekerle, es va referir a la millora i la promoció dels estudis superiors francesos que s’estava fent mitjançant “un treball col·laboratiu” entre ambdues parts, sota la coordinació del servei d’ensenyament superior del rectorat de la regió acadèmica d’Occitània, amb la rectora de l’Acadèmia de Montpeller, Sophie Béjean. Un altre dels trets que es van destacar durant la compareixença va ser la creixent oferta formativa que té el Lycée. En aquest sentit, Dekerle va recordar que s’havien obert noves branques tant en l’hostaleria com en informàtica, i que de cara al curs vinent començarà la nova especialitat langues, citoyenneté étrangère et régionale de català. El delegat va anunciar que es nomena un inspector per a la formació continuada del professorat.

tracking