El forn de la Comella rep un 60% més de residus sanitaris

La xarxa de calor d’Andorra la Vella produeix energia per abastir 300 llars

El forn de la Comella rep un 60% més de residus sanitaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió d’informació i vigilància del Centre de Tractament Tèrmic de Residus (CTR) va reunir-se ahir, de forma telemàtica, per fer el balanç del funcionament del CTR entre el novembre del 2020 i l’abril del 2021. Dels resultats que se n’han extret han destacat la producció de 1.890,69 MW d’energia tèrmica per a la xarxa de calor d’Andorra la Vella, que equivaldria a unes 300 llars, i s’han generat 8.867,67 MWh d’energia elèctrica. Aquest resultat prové de la valorització energètica dels residus rebuts al CTR, que han estat més de 22.232,60 tones, un 14,58% menys de residus que en els mateixos mesos de l’any passat. En aquest sentit, la majoria continuen sent residus sòlids urbans (54,4%), residus assimilables urbans (17,8%) i d’importació (16,7%) i fangs de depuradora (9,7%).

Pel que fa als residus sanitaris, la fracció rebuda continua sent positiva respecte al període anterior a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. En aquest context, entre el novembre i l’abril se n’han rebut 73,53 tones, que suposa un 59,71% més que del novembre del 2019 a l’abril del 2020, quan es comptava amb un mes i mig de l’arribada de la pandèmia.

Durant la reunió també es van presentar els resultats del pla de vigilància sobre les aigües, la qualitat de l’aire i els farratges. Tots els valors obtinguts van ser inferiors als llindars normatius, de manera que la comissió va concloure que no hi ha una influència significativa de l’activitat del Centre de Tractament de Residus sobre el medi.

Cal recordar que la comissió té per objecte recollir informació sobre la quantitat i la qualitat dels residus tractats o abocats i sobre qualsevol incidència en el funcionament normal del Centre de Tractament Tèrmic de Residus, així com dels plans de control i vigilància i proposar les mesures correctores que es considerin necessàries. A més, té l’objectiu de promoure la informació als ciutadans amb relació als impactes sobre la salut pública i el medi ambient de la instal·lació.

La comissió d’informació i vigilància del Centre de Tractament Tèrmic de Residus està presidida per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i compta amb la participació de representants del ministeri de Salut, del comú d’Andorra la Vella i dels cònsols, així com de les associacions de defensa del medi ambient i de veïns de la zona.

tracking