Marquina dependrà directament d'Espot

La remodelació del Govern és efectiva des d’avui i Espot assumirà les funcions de Marín fins al juliol

Cèsar Marquina va jurar com a secretari d'Estat el 4 de setembre del 2019SFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reestructuració del Govern que va anunciar Xavier Espot el 6 de maig passat ha entrat en vigor aquesta mitjanit amb dues substancials modificacions pel que fa als càrrecs de segona fila, a banda del ball de carteres ministerials ja conegut. Qui fins ara era secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures, César Marquina, serà cessat en les seves funcions per ascendir a la secretaria d’Estat de Transformació Digital i Projectes Estratègics, depenent directament de l’estructura del cap de Govern. D’aquesta manera, Marquina sortirà de l’aixopluc del que fins ara era ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Tor­res, per assumir unes funcions “transversals” que permetran que assisteixi a les reunions del consell de ministres, com ja fa Landry Riba en qualitat de secretari d’Estat d’Afers Europeus. De fet, tots dos són homes de l’estreta confiança d’Espot, que ja els va encomanar l’elaboració del full de ruta Horitzó 23 per a la resta de la legislatura.

“El senyor Marquina tenia dos comeses molt concretes que evidenciaven la denominació de la seva cartera: Telecomunicacions i Infraestructures. Ja havia de pilotar projectes que tenien a veure amb la transformació digital i els projectes estratègics en matèria d’infraestructures, però ara no només ho farà en telecomunicacions sinó també en altres àmbits de l’administració. L’ampliació de les competències ha justificat que depengui de mi mateix”, va explicar Espot.

D’altra banda, els canvis ministerials condueixen a la desaparició de la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana que liderava Marc Pons, que serà cessat en les seves funcions i reubicat dins de l’executiu amb un càrrec de relació especial. Concretament, dependrà del ministeri d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, que encapçalara Trini Marín. Això sí, com que la incorporació no es preveu fins al juliol, Pons dependrà fins llavors d’Espot, que assumirà les funcions de la cartera.

Els canvis restants que s’apliquen des d’avui mateix permetran a Jordi Torres exercir com a ministre de Turisme i Telecomunicacions –en substitució de Verònica Canals–, a Víctor Filloy com a ministre d’Ordenament Territorial i Habitatge, i a Judith Pallarés com a ministra d’Afers Socials, Igualtat i Joventut.

ELS MOVIMENTS

Jordi Torres agafarà la cartera de Turisme, en subs­titució de Verònica Canals, i mantindrà a la vegada la part de Telecomunicacions, conservant així la presidència del consell d’administració d’Andorra Telecom.

Víctor Filloy serà el nou ministre d’Ordenament Territorial i Habitatge, arrossegant una cartera que ja exercia en les seves anteriors competències.

Judith Pallarés canvia de cartera per passar a ser la nova titular d’Afers Socials, Igualtat i Joventut.

Trini Marín entra al Govern per assumir el càrrec de ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, que inclourà el tracte amb els comuns.

César Marquina passa a ser secretari d’Estat de Transformació Digital i Projectes Estratègics, depenent del cap de Govern.

Marc Pons és reubicat amb un càrrec de relació especial depenent del ministeri de Trini Marín.

Marquina dependrà directament d'Espot

Marquina dependrà directament d'Espot

tracking