x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

La pandèmia segueix a la baixa amb xifres que no es veien des de l'agost

Els actius baixen a 197 i la darrera setmana només s’ha contagiat un major de 70 anys
Actualitzada 20/05/2021 a les 11:33
Els casos actius de coronavirus continuen la tendència a la baixa iniciada fa unes setmanes i ahir es van situar per sota dels 200, una xifra que no es donava des de l’agost de l’any passat. Són 197 els positius registrats després que en les darreres 24 hores s’haguessin detectat 17 nous contagis. Unes xifres que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va qualificar, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, d’“excel·lents”, abans de posar de relleu que a l’hospital hi ha només dues persones ingressades a l’UCI, una de les quals amb ventilació assistida, i una a la planta Covid. Des de l’inici de la pandèmia s’han contagiat 13.586 persones, 127 de les quals han mort a causa de la malaltia. La pressió hospitalària actual, va recordar el titular de la cartera de Salut, se situa en xifres similars a les que es donaven a l’agost, quan s’estava en ple final de la primera onada de coronavirus.

A les escoles, d’altra banda, hi ha quatre aules completament confinades i deu en vigilància passiva amb algun alumne confinat a causa de la malaltia.

El brot de coronavirus que es va produir a la sarsuela de Sant Julià de Lòria manté els 23 contagiats “perquè aquests brots s’aturen i no tenen l’efecte i l’impacte de fa uns mesos i això també és degut a l’efecte tallafoc de les persones vacunades”.
I és que respecte a la vaccinació, ara aturada a l’espera de rebre noves existències, hi ha 27.530 persones que han rebut almenys una dosi de la vacuna contra el coronavirus. A la plataforma per ser vaccinat hi ha 43.438 ciutadans inscrits.


Indicadors de risc

Els indicadors del nivell de risc es troben a u i zero per la disminució dels casos per dia i del nombre d’afectats majors de 50 anys, ja que l’última setmana només hi ha hagut un contagiat major de 70 anys “per efecte de les vacunes”, va assenyalar el ministre, que va insistir en el fet que des de la segona i tercera setmana d’abril s’ha vist una caiguda progressiva de la mitjana d’edat de les persones diagnosticades positives per la protecció que representen les vacunes, que han fet que baixi fins als 30 anys.

El ministre de Salut també va actualitzar la taxa de reproducció, la qual es troba a 0,99. “Quan hi ha una xifra baixa de casos, la taxa tindrà tendència a mantenir-se prop d’1”, va destacar Martínez Benazet en la roda de premsa posterior al consell de ministres.
 
ÚLTIMS SERRELLS AMB ELS PSICÒLEGS
El programa d’atenció psicològica dirigit a les persones que hagin patit algun trastorn a conseqüència de la pandèmia s’iniciarà “en breu”, va insistir ahir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que va explicar que s’estan ultimant els darrers serrells del conveni perquè pugui ser signat pels psicòlegs. El ministre va explicar que “són molts” els professionals que es volen adherir el programa i que estan a l’espera del conveni.
  • #2 Karlitos
    (20/05/21 13:26)

    Que diu la Carine Montaner al respecte.....Critica tot menys Naturlandia que ofega i arruïna un poble per sempre , pot ser que no importi i que no us convingui fer mal a aquells que us posen al govern com a assessor. L´hipocrisia i el engany es a la ordem del dia de cada dia dels politics.I mes com Montaner......

    Respondre
  • #1 Dani
    (20/05/21 07:47)

    Estem en desescalada i paral·lelament estem en la llista de països de risc?

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts