restriccions

França recupera una petita part de l'enyorada normalitat

França recupera una petita part de l'enyorada normalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França va recuperar ahir una part de l’enyorada “normalitat”, amb la reobertura de bars, restaurants i centres culturals, a la qual es va sumar la reducció de el toc de queda, ara a partir de les nou del vespre, mentre les autoritats feien una crida a la prudència.

Els bars i restaurants van tancar progressivament a partir del mes d’octubre passat, quan van començar a aplicar-se restriccions territorials davant l’avanç de la pandèmia i el 28 d’aquell mes es va imposar un tancament obligat a tot el país. Des de llavors, els francesos no havien pogut gaudir ni d’un cafè en una terrassa, una d’aquestes postals típiques de l’“art de viure a la fran­cesa”.

Per tornar a oferir aquesta imatge, el Copríncep francès i president de la República, Emmanuel Macron, i el primer ministre, Jean Castex, es van deixar fotografiar en una terrassa al centre de París amb un cafè. “Terrasses, museus, cinemes, teatres... Retrobem el que forma part del nostre art de viure. Dins el respecte de les mesures de protecció”, va escriure Macron a les xarxes, on va demanar prudència.

El mal temps a la major part del país, però, no va ajudar al fet que les terrasses s’omplissin, però els ciutadans van aprofitar al màxim les treves de la pluja.

També va ser un dia de celebració per a la cultura, ja que van reobrir després de gairebé set mesos de tancament els museus, teatres i cinemes –tots ells amb aforaments limitats– davant els quals es van veure cues des de mig matí.

Aquesta fase de la reobertura durarà fins al 9 de juny, quan el toc de queda passarà a les onze de la nit i reobriran, per fi, gimnasos així com l’interior de cafès i restaurants. El toc de queda es mantindrà fins al 30 de juny.

“No podem equivocar-nos, tenim la ferma intenció de fer d’aquest desconfinament un èxit”, va dir el ministre de Sanitat, Olivier Véran, que va defensar la intenció de “no fer marxa enrere”.

tracking