x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Natura

Diari TV llança 'Bestioletes', píndoles de la fauna salvatge del país

Bestioletes, la fauna autòctona en el seu hàbitat natural

Bestioletes, la fauna autòctona en el seu hàbitat natural

Bestioletes, la fauna autòctona en el seu hàbitat natural

Diari d'aNDORRA
El mussol pirinenc protagonitzarà l'estrena de la sèrie demà.

Diari TV llança 'Bestioletes', píndoles de la fauna salvatge del país

El mussol pirinenc protagonitzarà l'estrena de la sèrie demà.

'BESTIOLETES'
Actualitzada 20/05/2021 a les 12:50
Els agrada definir-se com a divulgadors de fauna. El veterinari Jordi Tena i el professor de l’Escola andorrana Xavier Balmes han dedicat els darrers quatre anys a difondre les espècies de la fauna andorrana, sobretot entre els escolars de sis a dotze anys. Conscients de les possibilitats que ofereix el vídeo per arribar als més joves, van començar a enregistrar els animals al seu hàbitat.

D’aquell treball, fruit de millers d’hores d’observació, n’ha sortit Bestioletes, una sèrie de disset càpsules de vídeo, d’espècies diferents, i que a partir de demà es podrà veure a Diari TV, la televisió del Diari d’Andorra. Cada setmana s’estrenaran dos nous vídeos accessibles a la carta des de la pàgina web www.diariandor­ra.ad/diaritv.

Els objectius de Bestioletes, que ha comptat amb el suport de la Fundacio Julià Reig, són senzills: “Divulgar, divulgar i divulgar els nostres tresors de la natura”, expliquen els autors, que han dedicat moltes hores d’oci a observar el mussol pirinenc, el voltor comú, l’aigüerola, el gall de bosc, el xoriguer comú, el trencalòs, el picot negre, els roquerols, el mufló, el tritó pirinenc, la marmota, l’isard, la guineu, el cabirol i la fagina. Els dos capítols que s’estrenaran demà estan dedicats al mussol.

Un projecte divulgatiu
Les càpsules, que es posen a l’abast del públic en general, seran una eina perfecta per complementar la feina a les escoles que inclouen també les conferències i fotos de gran format. Tena i Balmes també han realitzat xerrades de les mateixes característiques a les llars de jubilats.


Els autors són conscients que sense suport el projecte hauria estat inviable. Citen el cos de banders i de manera específica el seu director, Ferran Teixidó, que els han ajudat a localitzar alguns dels animals, i particulars, que els han deixat entrar a les seves propietats per filmar.


Estan, però, especialment agraïts a la Fundació Julià Reig per “la vinculació no només econòmica, sinó també emocional, especialment en els moments durs de la pandèmia”. El projecte quadra a la perfecció amb els objectius de la fundació que, en paraules de la presidenta, Déborah Ribas, no són altres que “difondre i divulgar el coneixement del nostre país i, en aquest cas concret, de la diversitat de la fauna”.


Petit gran projecte

També subratlla el vessant pedagògic el director del cos de banders –“És un petit gran projecte”, manifesta Ferran Teixidó–, “petit perquè té recursos materials i humans limitats, però molt gran per la implicació en temps i la repercussió que pot tenir en el coneixement i divulgació de la fauna salvatge”.

El Diari d’Andorra està molt satisfet de la difusió a través de la televisió a la carta de Bestioletes “per la qualitat del treballs, el valor informatiu i perquè volem donar el màxim de visibilitat a tots els projectes audiovisuals que es fan aquí”, subratlla el director general, Ignasi de Planell.
Etiquetes
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts