x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Govern baixa al 50% els ajuts al lloguer de bars i cafeteries

Jover remarca que s'han destinat 50 milions als ERTO i que no es podran fer després del 30 de juny
Eric Jover i Joan Martínez Benazet en la roda de premsa aquesta tarda

Eric Jover i Joan Martínez Benazet en la roda de premsa aquesta tarda

Eric Jover i Joan Martínez Benazet en la roda de premsa aquesta tarda

SFGA/JAViladot
Actualitzada 19/05/2021 a les 18:39
El consell de ministres ha aprovat avui que els bars i les cafeteries puguin acollir-se a un ajut màxim del 50% del lloguer i no del 75% com estava vigent fins ara per la millora de l'activitat econòmica per als negocis. El titular de Salut ha indicat que la modificació entra en vigor quan la mesura es publiqui al BOPA en les properes hores i que la disminució de beneficis anirà aplicant-se a tots els sectors per la recuperació de l'activitat que havia caigut per l'efecte de la pandèmia.

El ministre Portaveu, Eric Jover, ha remarcat que el canvi es fa perquè el Govern ha de ponderar els esforços econòmics "perquè els recursos públics no són infinits" i s'han d'anar modulant les mesures de suport. I ha indicat que es mantindran els ajuts fent "una feina de gestió eficient dels cabals públics i de suport a l'economia". Jover s'ha referit als ERTO que ja s'han endut uns 50 milions d'euros de l'Estat i que no es podran aplicar més enllà del 30 de juny "però estem mirant les mesures d'acompanyament perquè d'un dia per un altre" no s'acabarà el suport. El ministre ha recalcat que per les xifres d'entrada de mercaderies, d'ocupació hotelera i de mobilitat "tot indica que la recuperació és molt ràpida" com va succeir l'estiu passat però ha incidit que hi haurà ajudes per al teixit econòmic i els ciutadans que ho necessitin amb elements com els crèdits tous que avala al 100% l'Estat.

Joan Martínez Benazet ha anunciat que l'executiu ha acceptat la proposta dels ministeris de Salut i d'Interior per sol·licitar al Consell General l'ampliació de la facultat de prendre mesures excepcionals restrictives associades a la pandèmia durant un altre mes. El termini s'estendrà fins a finals del juny ja que acabava el 31 de maig.
  • #1 Els calés dels privats no són infinits
    (19/05/21 19:48)

    El que no és infinit es els calés dels privats així que començeu a tornar a la normalitat i prou de ajudes que surten de una forma o altre de la nostre butxaca, si voleu continuar així prengueu amb els vostres sous i xollos que ja toca allò que no sona tot plegat

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts