Govern aprova la modificació de la llei contra el blanqueig de capitals

L'accés a aquesta informació la tindrà únicament l'UIFAND o altres autoritats competents en matèria de prevenció o persecució de delictes

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d'aquesta tarda.SFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha aprovat aquest dimecres el Projecte de llei de modificació de la Llei de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme, segons han comunicat durant el Consell de Ministres d'aquesta tarda. El text incorpora com a subjectes obligats dels proveïdors de serveis d'actius digitals i es regula l'accés a la informació sobre els beneficiaris efectius que consti en el Registre de Societats, el Registre d'Associacions i el Registre de Fundacions, eliminant la necessitatqueles persones sol·licitants hagin d'acreditar un interès legítim.

A més, l'executiu ha informat de la creació del Registre de Comptes Financers i Assimilats onlesentitats bancàries, les entitats de pagament i les entitats dedinerelectrònic operatives al Principat han de declarar les dades d'identificació dels titulars o beneficiaris efectius de comptes de pagament, de comptes bancaris identificats amb un número IBAN i de contractes de lloguer de caixes de seguretat. L'accés a aquesta informació la tindrà únicament l'UIFANDo altres autoritats competents en matèria de prevenció o persecució de delictes.

En el Projecte de llei s'hi hanintroduïtcom a nous subjectes obligats als gestors i operadors de zones franques, un projecte estratègic que forma part de l'H23. També s'han introduït modificacions a la Llei de societats anònimes i a la de comptabilitat dels empresaris que hauran de permetre, la flexibilització dels processos de dipòsits de comptes que han de fer les empreses.

tracking