Justícia

Corts confirma el 31 de maig com a inici del judici de BPA i en programa 85 sessions

La vista oral del ‘cas Gao Ping’ acabaria el 17 de desembre, amb set setmanes de pausa a l’estiu

Corts confirma el 31 de maig com a inici del judici de BPA i en programa 85 sessionsL. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts confirma la represa del judici per la causa primera de Banca Privada d’Andorra (BPA), el conegut com a cas Gao Ping, a partir del 31 d’aquest mes. El calendari compta amb un total de 85 sessions, les quals es distribueixen en una al maig, disset al juny, dotze al juliol, dotze al setembre, setze a l’octubre, disset al novembre i deu al desembre. D’aquesta manera, la vista oral del cas quedarà vista per a sentència a final d’any.

El judici se suspendrà des de l’última setmana del mes de juliol fins a la segona de setembre, i les sessions es duran a terme a la sala magna de la seu de la Justícia de dilluns a dijous, tot i que també hi haurà setmanes, les mínimes, en què la vista es faci de dilluns a dimecres. L’última vista del mes de desembre se celebrarà en divendres. L’horari previst per Corts per a la celebració del judici és de nou del matí a tres de la tarda, tot i que l’hora límit d’acabament és modelable amb l’objectiu, per exemple, de no haver de tallar cap declaració o la pràctica de proves si no s’ha acabat abans de les 15 hores. Cal recordar que el Consell Superior de la Justícia va començar a habilitar a final del mes passat la sala on es durà a terme la vista oral.

Corts confirma així un calendari que va avançar a les parts poques hores després que el 20 d’abril el Tribunal Constitucional els notifiqués la resolució dels dos recursos d’empara contra la sentència de Corts que va desestimar la majoria de qüestions prèvies presentades pels advocats dels processats en el cas Gao Ping. També va dictar que les que afectaven el fons de l’assumpte es resoldrien en un altre moment processal.

Un dels recursos va comportar la suspensió de la vista per part de l’Alt Tribunal, que ho va manar quan el va admetre a tràmit. Tot i això, el president de la sala que jutja aquesta causa, Enric Anglada, ja havia indicat quan va suspendre la vista després de les jornades de qüestions prèvies, el 29 de gener del 2020, que el judici no es reprendria fins que la jurisdicció andorrana hagués resolt els possibles recursos presentats contra la sentència de Corts.

Els recursos d’empara al Constitucional es van presentar contra les decisions de Corts, primer, i de la sala penal del Superior, després, de no admetre les actuacions fetes per alguns dels processats contra la desestimació de les qüestions prèvies.

tracking