Portugal enviarà 10.000 vacunes d'AstraZeneca o Janssen

El ministeri de Salut encara no es planteja vacunar als menors de 16 anys

Joan Martínez Benazet en la compareixença al Consell GeneralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El titular de Salut, Joan Martínez Benazet, ha evitat donar dates d'arribada de noves vacunes més enllà que Espanya ha d'enviar 18.000 dosis de Pfizer el mes vinent en la compareixença davant la Comissió de Sanitat del Consell General. El ministre ha afirmat que el conveni que es treballa amb Portugal seria de 10.000 dosis d'AstraZeneca o Janssen i que França aportarà 24.000 vaccins més, en aquest cas ModernaDosis que permetrien assolir més del 60 per cent d'immunització de la població vacunable durant l'estiu.

Martínez Benazet ha argumentat que de moment el ministeri no s'ha plantejat el ministeri la vacunació dels menors de 16 anys per la constatació que amb el 60 per cent de la població vacunada de les franges d'edat més vulnerables l'impacte de la malaltia és molt més lleu.

Contagiats de menys de 30 anys

L'edat mitjana dels contagiats per Covid ha baixat dels 30 anys, un fenomen que el ministre de Salut ha atribuït a l'impacte de la vacunació. Una altra conseqüència és la davallada notable de la pressió sanitària, amb només tres ingressats, dos dels quals estan a l'UCI. Martinez Benazet ha apuntat que en edats més joves l'impacte del virus és molt menor malgrat que també tenen el risc de sofrir un quadre greu. Al Principat s'han donat tres casos greus de que va esclatar la crisi sanitària entre població jove, dos dels quals durant la primera onada i el darrer, un jove de 23 anys, que "malauradament pateix seqüeles greus".

El titular de Salut ha indicat que ara mateix a la plataforma de vacunació hi ha 43.297 persones inscrites (als quals s'han d'afegir els 1.500 sanitaris). Es tracta d'un 68% de la població vacunable amb la qual cosa el ministre va destacar "la fidelització alta a la vacunació".

tracking