x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

El programa psicològic segueix obstaculitzat

El Govern lamenta que el col·legi no hagi distribuït el conveni però l’ens ho nega i diu que ha fet propostes de canvi
Vilarrubla, Filloy i Mas en la presentació del programa.

L'arrencada del programa de salut mental s'encalla

Vilarrubla, Filloy i Mas en la presentació del programa.

Fernando Galindo
Actualitzada 18/05/2021 a les 13:26
El programa d’atenció psicològica per la Covid impulsat per Govern que havia de començar oficialment ahir "es podria posar en marxa els propers dies després de resoldre malentesos amb els psicòlegs", ha manifestat aquest matí el ministre de Salut a la Comissió de Sanitat del Consell General.

Joan Martínez Benazet va fer saber ahir durant la compareixença de Govern que el Col·legi de Psicòlegs (Copsia) encara no havia repartit el conveni entre els seus associats, el pas previ necessari perquè els psicòlegs que ho volguessin poguessin adherir-se al programa. 

Martínez Benazet va afirmar que “malgrat els esforços des de Salut” no hi havia cap professional encara per iniciar el projecte. De fet, el ministre va destacar la voluntat d’entesa de Govern remarcant que s’havien dut a terme moltes reunions amb el president del col·lectiu i amb l’assistència de professionals. Concretament, el 10 de febrer se’ls havia facilitat un informe del programa i el 6 de maig un esborrany del conveni. Uns documents “als quals no van fer cap aportació tret que no els semblava bé la tarifa”. També va indicar que uns set professionals s’havien posat en contacte amb el ministeri perquè estaven interessats a entrar al programa. Tanmateix, va assegurar que els problemes s’han de resoldre aviat i que aquesta setmana el dispositiu podrà estar en marxa. “Si el col·legi no envia el conveni ho farà el ministeri avui mateix”, va afirmar ahir.

D’altra banda, el ministre va rebutjar que hi hagués cap vincle entre la participació en aquest programa i l’entrada dels psicòlegs en la cartera de serveis de Salut que requereix signar un acord amb la CASS. I va insistir que la tarifa fixada per a l’atenció psicològica per l’afectació de la Covid no implica que sigui aquesta qui hagin d’acceptar quan es fixi amb la Seguretat Social. Benazet va emfatitzar que la dificultat sobre la tarifa és un aspecte menor i que s’ha intentat fer entendre que en una situació de pandèmia tothom ha de fer un esforç de corresponsabilitat. També va descartar la possibilitat que el col·legi li estigui fent boicot.

El Copsia, a l’espera de resposta
Amb relació a les declaracions del ministre, el Copsia va fer arribar ahir al vespre un comunicat en què assegurava que el col·legi celebra l’aposta del Govern i es mostra disposat a col·laborar. Així mateix, es detalla en el text que el 10 de maig el conveni s’havia fet extensiu a tots els col·legiats mitjançant un correu electrònic i que durant els dies següents s’havia estat estudiant la documentació per millorar-ne els aspectes tècnics amb la intenció de garantir una atenció basada en qualitat assistencial. Per acabar, el document cita que divendres passat el col·legi va fer arribar al ministeri de Salut diferents propostes de caràcter estrictament tècnic i que avui dia encara no ha rebut cap resposta.
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts