x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

El PS demana agilitzar els tràmits per atreure inversió estrangera

López considera que "la inacció administrativa del Govern està consentint" que hi hagi negocis "que es perdin pel camí"
Pere López i Quim Miró en la roda de premsa d'aquest matí

Pere López i Quim Miró en la roda de premsa d'aquest matí

Pere López i Quim Miró en la roda de premsa d'aquest matí

PS
Actualitzada 18/05/2021 a les 13:58
Els consellers del PS Pere López i Quim Miró han comparegut aquest matí en roda de premsa per demanar al Govern que agilitzi els tràmits per atreure inversió estrangera. A través d'una pregunta oral que es formularà en la sessió del proper 10 de juny, els parlamentaris han demanat escurçar els 240 dies de mitjana que calen per comptar amb l’autorització per obrir un negoci al país. "És una certa tragèdia econòmica que s'està consentint amb la inacció administrativa del Govern", ha declarat López, que ha lamentat que hi hagi inversors "que es perdin pel camí". "No només afecta als inversors estrangers, sinó també als residents que volen constituir, modificar o dissoldre una societat, que es troben amb moltes dificultats" ha afegit el conseller, que ha puntualitzat que aquesta crítica "no té a veure amb els professionals d'aquest àmbit, que es troben al límit de l'estrès professional".

Per la seva banda, Miró ha advocat per la utilització de l'anglès com a llengua vehicular en la realització de tràmits, ja que considera que el fet de no tenir un sistema bilingüe alenteix els processos burocràtics. "Sempre ens emmirallem molt en Estònia o Islàndia on els tràmits es poden fer de manera digital i s'estalvien en paperassa, però clar, això es basa en la confiança durant el procés de subministrament de dades" ha conclòs.
  • #1 Update the staff first
    (18/05/21 13:58)

    Com volen que és fasin els tràmits amb anglès si pocs funcionaris que treballen aquest departament parlen aquesta llengua, idioma imprescindible per estar el país update

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts