Educació

Vilarrubla destaca la iniciativa Escoles Verdes a la Conferència Mundial de la UNESCO

La ministra ha pres part de la taula rodona ministerial en el primer dia de la trobada

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.SFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha participat avui a la Conferència Mundial sobre l'Educació per al Desenvolupament sostenible organitzada per la UNESCO i el ministeri d'Educació i Recerca d'Alemanya, la qual se celebra aquesta setmana a Berlín de manera telemàtica. La trobada dura tres dies i donacontinuïtat a la dinàmica ja iniciada durant la 40aConferència General de la UNESCO, celebrada a París el novembre del 2019 i onvan participar el cap de Govern, Xavier Espot, i també la ministra Vilarrubla. Aleshores ja es va posar en relleula importància d’educar als alumnes en drets humans iciutadania democràtica a través de projectes que generin consciència crítica.

Vilarrubla ha remarcat en la taula rodona ministerial d'avui el gran impacte que ha suposat per a l'educació la pandèmia, que va obligar a suspendre les classes presencials. En aquest sentit, la ministra ha destacat que "la gran prioritat va ser mantenir les escoles obertes aquest curs" i que s'han fet cribratges a la població escolar, primer de manera massiva i després periòdicament. Vilarrubla ha reiterat l'esforç que es fa des del Principat per promoure campanyes educatives que convidin a preservar el medi ambient, especialment després que el Consell General aprovés la declaració de l'estat d'emergència climàtica i ecològica. En aquest sentit, ha posat en relleu la iniciativa Escoles Verdes, de la qual el 80% del total dels centres educatius formen part i aviat se n'adheriran de noves.

Finalment, durant la seva intervenció, la ministra ha fet referència al compromís de l'Executiu per complir l'Agenda 2030. "Els desafiamentsmediambientals estan estretament lligats amb la nostra societat; està clar que calcomençar per l’educació dels més joves i que aquest objectiu es persegueixi durantla resta de la vida", ha assenyalat.

tracking