La sarsuela no va fer cap test d'antígens als participants

Salut atribueix el brot de l'espectacle de Sant Julià a l'incompliment del protocol i suma ja 21 positius

Dos positius i mig centenar de confinats entre l'elenc de la sarsuela "Cecília Valdés"Col·legi Sant Ermengol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut ha anunciat aquest migdia que l'espectacle de la sarsuela "Cecília Valdés" que es va celebrar el 8 de maig a Sant Julià no va complir el protocol sanitari que s'havia firmat amb el ministeri perquè no es va fer test d'antígens a cap de les persones que van cantar en la representació. Joan Martínez Benazet ha explicat que el brot sorgit en l'acte cultural suma ja 21 positius entre els cantants i els seus familiars però no hi hagut cap afectat entre el públic assistent.

El titular de Salut ha destacat que s'ha obert un expedient als organitzadors de l'espectacle i que s'aplicarà la sanció corresponent per una falta contra la Salut Pública "perquè això no és acceptable en una situació com la que estem vivint". El protocol fixava que tots els integrants de l'elenc de la sarsuela s'havien de sotmetre a un test d'antígens tres hores abans de l'inici de la representació i les proves ràpides no es van fer per raons que el ministeri està investigant. Martínez Benazet ha manifestat que inicialment l'organització va informar que sí s'havien fet els tests i que el fet que s'hagués produït un brot va fer dubtar Salut de la validesa del protocol fins que la instrucció del cas que ha fet l'Oficina Covid ha determinat que no es va seguir el protocol sanitari.

El ministre ha remarcat que els inspectors sanitaris no comproven cada vegada que se signa un protocol que es fan els tests com s'ha establert i ha incidit que "fins ara s'havien seguit i ho hem d'anar a fer vigilància". Joan Martínez Benazet ha insistit que "primer es va dir que s'havia seguit el protocol i és molt trist" el què ha passat "i tindrà les conseqüències que hagi de tenir" si es confirma el que s'ha vist.

tracking