x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

El turisme dona aire al comerç

Visitants espanyols i francesos omplen els eixos comercials de les parròquies centrals durant el cap de setmana
El turisme es recupera a l'eix central.

Els turistes omplen els eixos comercials i donen aire al sector

El turisme es recupera a l'eix central.

V. G.
Actualitzada 17/05/2021 a les 06:16
El bon temps, l’aixecament de les restriccions a la mobilitat als països veïns i la celebració, de dijous a diumenge, del pont de l’Ascensió a França han ajudat que els principals eixos comercials d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany s’hagin omplert de turistes durant aquest cap de setmana.

Tot i que la majoria de comerciants de les avingudes Meritxell i Carlemany admeten que encara no han tornat als nivells d’afluència de clients i facturació dels caps de setmana de maig d’abans de la pandèmia, sí que afirmen que l’activitat econòmica registrada els últims dies permet afrontar la temporada d’estiu amb més optimisme.

Un dels sectors més beneficiats per l’afluència de turistes al Principat ha estat el de la distribució de roba. Wisam Azgoud, responsable de la botiga de moda i complements d’última tendència Seventeen, del grup Polyanna, va explicar ahir al Diari que el cap de setmana ha estat “bastant bo”, fins al punt que la tarda de dissabte “pot comparar-se”, pel que fa a la circulació de clients i vendes, a la d’un dissabte de maig d’abans de la pandèmia. “A poc a poc el comerç recupera la normalitat. Quina diferència amb l’any passat!”, va remarcar.

Per la seva part, Lara Rodríguez, dependenta de Polyanna Baby, botiga de roba i complements per a nadons, va apuntar que aquest cap de setmana ha fet caixa gràcies als turistes de França i Espanya que han fet cap a Andorra. “He atès força francesos, però també molts catalans, madrilenys, valencians i murcians”, va explicar.

La tornada dels turistes a l’eix central permetrà a alguns negocis tancar els comptes mensuals amb uns resultats moderadament positus. És el cas de la botiga de moda femenina AG-25. Dolors Capdevila, responsable de l’establiment, va afirmar que el maig serà “un mes prou bo, sobretot si tenim en compte que l’abril i el maig no solen ser els mesos de més feina de l’any” per a les distribuidores de roba andorranes. Capdevila va assegurar que els últims dos dissabtes i diumenges han estat molt bons. “Avui i ahir hem fet caixa. El cap de setmana passat, també, tot i que va venir menys gent que aquest”, va destacar.

Menys poder adquisitiu
No tots els comerços de l’eix central han recollit els fruits de l’increment de l’afluència de turistes. Iolanda Beirao, estilista de la perfumeria Jo Malone, va explicar que l’arribada de visitants dels països veïns no s’ha traduït en un augment de la facturació, si més no en les darreres setmanes. Per la seva part, Adrià Zaragozí, dependent de la botiga de fruits secs i dolços Can Bergé, va apuntar que, si bé es veu més gent als carrers, està convençut que “el nivell adquisistiu dels visitants s’ha reduït i això fa que no gastin tant com abans”.

En qualsevol cas, l’afluència de turistes francesos sí que va fer-se notar a la sortida del país per la frontera del Pas de la Casa, on les retencions van allargar-se fins a tres quilòmetres. El trànsit dens va començar a registrar-se a primera hora de la tarda, segons Mobilitat. A la frontera del riu Runer també hi va haver retencions, però no van arribar al quilòmetre i la circulació va ser molt fluïda.
 
ELS BARS AMB TERRASSA S'OMPLEN DE GOM A GOM
Els bars amb terrassa de l’eix central van omplir-se de gom a gom tant dissabte com diumenge gràcies a l’afluència de visitants. Àlex Valero, responsable de l’iQOS Lounge, punt de venda de tabac sense combustió que també ofereix servei de bar, restaurant i cocteleria, va explicar que han tingut molta feina durant aquest cap de setmana. “La gent vol sortir i passar-s’ho bé, té ganes de terrassa, i nosaltres ho hem notat”, va afirmar. Valero va apuntar que bona part dels clients que han atès són francesos. Cal recordar que, a França, les terrasses de bars i restaurants no es reobriran fins al proper dimecres 19 de maig. “Estem contents. No estem com abans, però ja es veu la llum al final del túnel”, va assegurar. Casiano Gallego, responsable de la Cafeteria Marticella, també va celebrar que s’hagi tornat “una mica” al nivell d’activitat d’abans de la pandèmia. “Fa bon temps i la gent no vol tancar-se a casa. És normal que les terrasses estiguin plenes”, va declarar.
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts