Seguretat

El Govern ha retirat tot l'amiant que es considera perillós dels edificis públics

Queda pendent una segona fase en què la retirada s’anirà fent de manera progressiva

El Govern ha retirat tot l'amiant que es considera perillós dels edificis públicsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ja ha actuat en tots els edificis públics que contenien amiant que era potencialment perillós per als usuaris dels espais. Fonts properes al ministeri d’Ordenament Territorial van explicar al Diari que s’havien prioritzat aquests immobles perquè la situació de l’amiant podia perjudicar directament les persones.

En aquest sentit, cal recordar que entre els espais on s’ha actuat durant el darrer any hi ha l’edifici de Ràdio Andorra, a la parròquia d’Encamp. La situació derivada de la pandèmia en va endarrerir els treballs, ja que el concurs públic per adjudicar aquestes tasques es va organitzar a finals del 2019, però l’execució es va retardar. Un altre dels punts que el Govern té marcat és Casa Parramon, a la Massana. I és que malgrat Ordenament Territorial en va licitar l’enderroc el passat mes de març, les obres hauran de tenir un valor afegit, ja que en les tasques pròpies de tirar l’edifici a terra, caldrà sumar-hi la gestió d’aquest material.

Pel que fa als edificis on encara no s’ha actuat, les mateixes fonts van explicar que la seva retirada es farà de manera progressiva. No obstant això, encara no existeix un calendari sobre quan i com s’executaran les tasques. L’argument que es va esgrimir des d’Ordenament Territorial és que les zones on hi ha amiant en aquests immobles no són de contacte directe amb les persones, i que només podrien afectar la salut en cas que es manipulés i que per la seva ubicació no és possible que succeeixi.

La qüestió de l’amiant és un tema que preocupa el Consell General, i cal recordar que, el passat 13 de maig, tots els grups parlamentaris presents, juntament amb el suport de la consellera no adscrita, Carine Montaner, van aprovar una proposta de manera conjuntar per tal de fixar un calendari de retirada dels edificis públics on n’hi ha.

tracking