Serveis

El COEX neteja 7.124 quilòmetres de la xarxa viària el 2020

El COEX neteja 7.124 quilòmetres de la xarxa viària el 2020Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX) va netejar de vegetació i escombraries un total de 7.124 quilòmetres de carretera durant el 2020, segons consta a l’informe anual desenvolupat pel mateix servei i dada que ahir va per pública el Govern.

El citat informe també recull els treballs d’escombra i raspallat de túnels i carreteres.

Malgrat que possiblement la tasca més visible és la de manternir les carreteres acondicionades durant les nevades, el COEX també s’encarrega dels treballs de segat de cunetes i sota barreres per incrementar la seguretat del trànsit. En concret, el total de dallat d’herba de la xarxa va ser durant l'any passat, de 195 quilòmetres en les carreteres generals i de 280 en les secundàries. La finalitat d’aquesta tasca és que l’aigua circuli neta pels marges de les cunetes i no es vessi cap a la calçada. El Govern va afegir que s’ha intervingut en un total de 110 quilòmetres en les carreteres generals i 164 quilòmetres en carreteres secundàries. Aquesta setmana, van afegir, s’ha iniciat a la parròquia de Sant Julià de Lòria la campanya de segat de les cunetes i sota barreres d’aquest any.

D’altra banda, el COEX s’ocupa també de tasques de neteja, retirada i transport de les deixalles que s’hi puguin trobar en calçades, voreres, cunetes, vorals i talussos de les carreteres, així com també en berenadors. Durant tot el 2020 aquesta feina va suposar intervenir en 6.850 quilòmetres, repartits entre les carreteres generals i les carreteres secundàries. Finalment, el servei ha escombrat amb aspiració 5.200 quilòmetres de la xarxa de carreteres generals i 7.950 quilòmetres

de carreteres secundàries i s’han netejat 23 quilòmetres de túnels de carretera, “indispensable” per a la seguretat dels vehicles.

tracking