Benazet critica el Col·legi de Psicòlegs per no distribuir el conveni del programa de la Covid

El ministre remarca que l'atenció funcionarà aquesta setmana i que hi ha professionals interessats en adherir-se al projecte

Joan Martínez Benazet en la compareixença d'aquest migdiaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Martínez Benazet s'ha mostrat molt crític aquest matí amb el Col·legi de Psicòlegs per no haver repartit entre els associats el conveni perquè puguin adherir-se al programa d'atenció psicològica per la Covid que havia de començar avui i ha afirmat que "malgrat els esforços des de Salut" no hi ha cap professional encara per iniciar el projecte. El ministre de Salut ha remarcat que s'han fet moltes reunions amb el president del col·lectiu i amb l'assistència de professionals i que se'ls va facilitar un informe del programa el 10 de febrer, un esborrany del conveni el 6 de maig," al que no van fer cap aportació tret de que no els hi semblava bé la tarifa" i s'ha enviat el document definitiu "però el Col·legi de Psicòlegs no ha lliurat el conveni a cap psicòleg".

El titular de Salut ha indicat que uns set professionals s'han posat en contacte amb el ministeri perquè estan interessats en entrar al programa i ha assegurat que els problemes s'han de resoldre entre avui i demà i aquesta setmana podrà estar en marxa el dispositiu d'atenció psicològica per la pandèmia i si el col·legi no envia el conveni ho farà el ministeri avui mateix. Martínez Benazet ha rebutjat que hi hagi cap vincle entre la participació en aquest programa i l'entrada dels psicòlegs en la cartera de serveis de Salut que requereix signar un acord amb la CASS. I ha insistit que la tarifa fixada per a l'atenció psicològia per l'afectació de la Covid no implica que sigui aquesta la que hagin d'acceptar quan es fixi amb la Seguretat Social. Alhora que ha declarat que "si les pretensions econòmiques són el fre [del programa] podria ser el mateix quan es negociï el conveni amb la CASS però està desvinculat".

El ministre de Salut ha emfatitzat que "la dificultat sobre la tarifa és un aspecte menor i hem intentant fer entendre que estem en pandèmia i els que vulguin entrar al programa s'han d'ajustar a aquesta tarifa més baixa" de 36 euros que s'ha establert. Martínez Benazet ha recalcat que "en absolut m'estan fent boicot,són una sèrie de malentesos, ni estan fent política" amb aquesta qüestió des del Col·legi de Psicòlegsi ha afegit que "entenc que es defensen ells mateixos i reconec que els professionals sanitaris estan rebent tarifes baixes". Tanmateix, ha ressaltat que els psicòlegs rebran 36 euros per cada sessió d'aquest programa i la visita d'un psiquiatra convencionat amb la CASS "són 37 euros, la d'un metge especialista amb 11 anys de formació són 27 euros i un metge de família cobra prop de 25 euros" i ha destacat que "en un moment de pandèmia i de crisi sanitària no és el moment de plantejar pujar-les".

El ministre ha declarat que "hi ha professionals interessats i penso que s'hi adheriran uns quants, suficients" per desenvolupar el programa.

tracking