Trànsit

La mobilitat torna a nivells prepandèmia

La prova pilot de doble carril en sentit nord al centre de Sant Julià de Lòria fa més fluida la circulació de cotxes

La mobilitat torna a nivells prepandèmiaV. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Trànsit fluid i sense retencions tot i el gran volum de vehicles que va entrar ahir al país per la frontera del riu Runer, propi d’un dissabte prepandèmia. Aquest és el balanç del departament de Mobilitat de la primera jornada de la prova pilot del dispositiu especial de trànsit a Sant Julià de Lòria. Es tracta d'un doble carril de pujada amb cons entre l'encreuament amb el carrer d’Isidre Valls i la plaça de Laurèdia, que el departament de Mobilitat va proposar per descongestionar el trànsit i millorar la mobilitat d’entrada al Principat, així com de facilitar la circulació dels veïns de la parròquia.

Fonts de Mobilitat van considerar ahir en declaracions al Diari que el dispositiu havia estat “un èxit”, atès que l’afluència de cotxes d’entrada a Andorra va ser ahir “bastant alta, com en un dissabte qualsevol d’abans de la pandèmia”.

El dispositiu es va reforçar amb diversos agents de circulació, que distribuïen el trànsit en sentit nord pel túnel de la Tàpia i el centre de la vila. Per altra banda, els vehicles en sentit sud que volien accedir al carrer d’Isidre Valls van haver de desviar-se fins a la rotonda de Fontaneda per dur a terme el gir.

Ahir va ser el primer dissabte que va posar-se en marxa el dispositiu, que fins a nou avís de Mobilitat i arran de la bona experiència de la prova pilot s'activarà cada dissabte de 8 del matí a 2 de la tarda.

Segons van informar fonts de Mobilitat, les retencions a la N145 d'entrada al Principat per la frontera del riu Runer que van registrar-se ahir a primera hora del matí van poder escalonar-se gràcies a aquest mecanisme, per la qual cosa les cues generades van reduir-se, en el moment de màxima concentració de vehicles, a menys d'un quilòmetre de llargada.

Aturada

L’any passat s’havia de dur a terme una prova pilot del dispositiu, però va quedar aturada a causa de la irrupció de la pandèmia de coronavirus. Concretament, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va anunciar el febrer de l’any passat que es faria per Setmana Santa.

Ara s’ha decidit de posar en marxa en un moment en què arran de la millora de les dades sanitàries s’ha tornat a reactivar la mobilitat a la frontera del riu Runer i, consegüentment, es tornen a registrar retencions d’entrada al Principat.

tracking