El ministre Jover es torna a contagiar tot i estar vacunat

El portaveu del Govern de moment és l’únic cas que ha derivat del positiu de Gallardo

El ministre Jover es torna a contagiar tot i estar vacunatSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Eric Jover va tornar a donar positiu per Covid-19. El ministre de Finances i portaveu del Govern de moment és el primer cas de transmissió dins de l’executiu arran del cas de coronavirus que se li va diagnosticar al ministre de la Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, dimecres passat. Cal recordar que Jover ja va contraure la malaltia a mitjan octubre de l’any passat, i que, a més a més, divendres 7 havia rebut la primera dosi de la vacuna de Pfizer.

“El ministre es troba bé de salut i estava dins la finestra que encara no havia adquirit la immunitat completa”, va explicar ahir la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, durant la roda de premsa d’actualització de dades sanitàries. La número dos del ministeri va afegir que “les proves han demostrat que té una càrrega viral molt baixa”. El contagi de Jover va sorgir arran dels cribratges posteriors al positiu de Gallardo. “S’estan fent les enquestes epidemiològiques pertinents aplicant el protocol en aquests casos”, va afegir Mas.

L’altre focus de casos positius que hi ha obert, el dels participants a la representació de la sarsuela Cecilia Valdés, continua creixent i ahir ja eren 14 els diagnosticats de coronavirus, nou membres de l’elenc i cinc contactes directes. “Els protocols que se’ls va indicar s’han complert estrictament”, va dir la secretària d’Estat, que va recordar que “a tots els participants se’ls va practicar una prova d’antígens ràpida divendres, abans que comencessin els assajos i les representacions, i tots van donar negatiu”. Mas va apuntar, però, que “cantant es desprenen molts aerosols”. Finalment, la número dos de Salut va descartar que es fes cap canvi en els actuals protocols dels actes culturals.

L’hospital té set ingressats

El nombre de casos i d’hospitalitzacions manté la tendència a la baixa, malgrat que ahir els casos actius van tenir un petit repunt. En les dades facilitades pel Govern ahir a la tarda, les persones ingressades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell ja només eren set, que es repartien amb tres internades cures intensives, una de les quals amb necessitat de ventilació mecànica, i quatre a la planta Covid-19 del centre.

Quant als nous casos, en les darreres 24 hores se’n van diagnosticar 18, així que el total de positius des que va començar la pandèmia s’eleva fins a 13.510. Per contra, les persones que han superat ja la malaltia pugen fins a 13.155, 16 més que ahir, que provoca que els casos actius pugin en dos, fins a 228. Pel que fa a la taxa de reproducció del virus, ahir era de 0,90.

Sobre la població escolar, Mas va exposar que hi havia 17 aules que es trobaven sota vigilància activa per part del ministeri. D’aquestes, sis es trobaven totalment confinades, mentre que les onze restants tenien algun dels alumnes aïllat.

SALUT CANVIA ELS PROTOCOLS DE CRIBRATGE ALS TREBALLADORS DEL SECTOR TURÍSTIC

La millora constant de la situació epidemiològica del país, combinada amb la finalització del conveni amb les empreses de seguretat en el treball, van portar el ministeri de Salut a canviar l’actual sistema de cribratge entre els treballadors del sector turístic. Així ho va explicar ahir, en roda de premsa, la secretària d’Estat Helena Mas, que va comentar que “amb la nova situació que tenim hem decidit fer un canvi en els cribratges i assumir-los directament des de l’oficina Covid”. Mas va descartar que aquesta permuta es realitzés per tal de rebaixar el nombre de tests que es realitzen, a les portes de la campanya d’estiu, i ho va atribuir, únicament, a un canvi d’estratègia des del ministeri. “S’han fet unes sèries de nivells, per veure com i quan fer els testos, i tenint en compte també la funció del treballador, el nivell professional o en quin estat està el seu sistema immunitari, ara que ja hi ha cada vegada més població vacunada”. Aquest canvi és imminent, ja que avui mateix és el darrer dia en què està en vigor el conveni amb les empreses de seguretat en el treball. Mas va deixar clar que “el cost dels test no els hauran d’assumir les empreses, ja que si ho organitzem des de l’oficina Covid seran a càrrec del Govern”.

tracking