x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Govern estudia convertir els crèdits tous en préstecs a llarg termini

Jover recorda que el venciment es va ampliar sis mesos i no descarta una nova pròrroga
El ministre de Finances i portaveu en la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Govern estudia convertir els crèdits tous en préstecs a llarg termini

El ministre de Finances i portaveu en la roda de premsa posterior al consell de ministres.

SFGA
Actualitzada 13/05/2021 a les 06:35
El Govern obre la possibilitat d’establir canvis en la manera de retornar els crèdits tous, segons va explicar el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. En aquest sentit, va explicar que “el venciment dels crèdits tous, que es van fer a un any, havia d’acabar ara, a la primavera, i ja vam aplicar una pròrroga de sis mesos, fins a l’octubre”.
“Si quan arriba el nou venciment s’ha d’avaluar una nova pròrroga de sis mesos és una mesura que es pot prendre perquè el decret que ho regula ho preveu”, va afegir Jover.


Aquesta, però, no és l’única possibilitat que l’executiu té sobre la taula, ja que el titular de Finances va explicar que “hem parlat amb el sector bancari per explorar altres opcions per a empreses que siguin rendibles i necessitin una mica més de temps”. En aquest cas, Jover va afirmar que “amb Andorran Banking hem posat sobre la taula la possibilitat que els crèdits tous es puguin acabar convertint en préstecs a llarg termini”. El ministre no va parlar, però, de quins canvis repercutirien en les condicions de les empreses que haguessin rebut un crèdit tou en el cas de convertir-lo en préstec.


El que sí que va deixar clar el titular de Finances és que “si hi ha una empresa que és viable econòmicament, i que ara està patint dificultats a causa de la pandèmia, no serà per retornar un crèdit tou que no pugui tirar endavant”. A més a més, hi va afegir que “la voluntat del Govern és fer que qualsevol projecte econòmic que sigui viable pugui tirar endavant i ajudi a reactivar l’economia del país”.


Finalment, el ministre va recordar que l’executiu havia fet un ambiciós pla per tal de mantenir en funcionament el màxim d’empreses possible amb els crèdits tous, i va afegir que “si ho comparem amb altres mecanismes similars que s’han fet en països de l’entorn, els crèdits tous són molt millors, i a més a més compten tots amb un 0% d’interès”. Jover va completar el comentari dient que “hem de pensar que darrere d’aquestes operacions hi ha l’aval del Govern i buscarem facilitar al màxim la situació a les empreses del país”.

 
LLEUGERA BAIXADA AL SERVEI D'OCUPACIÓ
El servei d’Ocupació va tenir una lleugera baixada de persones inscrites a 30 d’abril. Segons les dades facilitades pel ministre portaveu, hi va haver un descens de vuit persones, ja que es va passar de les 1.296 a final de març a les 1.288 de l’abril. Jover va explicar, però, que a banda de valorar les persones inscrites al servei d’Ocupació el Govern avalua altres dades per tal de treure conclusions sobre la situació laboral al Principat. Així doncs, el segon dels paràmetres analitzats fa referència a les ofertes de treball presentades davant del servei d’Ocupació, que en el darrer mes van passar de 486 a 595. Finalment, la tercera de les mètriques és la de les persones que reben una prestació per desocupació involuntària, que en aquest cas va augmentar fins a 344, 79 més que al març.
 
EL NOU PROGRAMA DEL GOVERN GENERA DUBTES ENTRE EL COL·LECTIU DE PSICÒLEGS
El nou programa d’atenció psicològica en el marc de la Covid-19 creat per Govern està generant divergències entre els professionals del sector. De fet, s’ha constatat cert malestar ja que alguns psicòlegs comenten que se’ls està pressionant per adherir-se a un programa que no acaben de compartir del tot, sobretot pel que fa a les condicions econòmiques.

Per la seva part, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va declarar ahir durant la compareixença al consell de ministres que es tracta d’un programa obert i que s’hi poden apuntar només aquells que hi vulguin participar. “No és una tarifa comparable amb una de privada. Si la comparem amb tarifes sanitàries públiques creiem que està mesurada amb concepte de corresponsabilitat i participació”, va anunciar Benazet amb relació a la tarifa marcada de 36 euros que Govern subvencionarà al 65%. El ministre també va fer referència a la reunió de dimarts, en què la secretària d’Estat de Salut es va reunir amb “aproximadament vint psicòlegs que tenen la voluntat d’adherir-s’hi”. En aquest sentit, Benazet va detallar que al llarg d’aquesta setmana s’acabaran d’apuntar els professionals i es duran a terme les signatures de convenis i els contractes necessaris. També va recordar que es tracta d’un tipus de conveni individual que no forma part del Col·legi de Psicòlegs (Copsia). Tot i això, va afegir que el col·legi ha facilitat les reunions, “que han estat moltes i molt fluïdes”, i que “la setmana que ve el programa ja estarà operatiu i hi haurà bastants professionals que s’hi hauran adherit”, va assegurar.
  • #2 Facin joc
    (13/05/21 15:06)

    Els ERTOS serán acomiadaments i els crèdits es convertiran en préstecs, facin joc Senyors, la banca guanya un cop més.

    Respondre
  • #1 QUINA BARRA
    (13/05/21 08:46)

    I els tontos a pagar impostos per finançar les empreses irresponsables.
    BRAVO...

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts