Gallardo dona positiu de Covid-19 després d'haver rebut la vacuna

Martínez Benazet espera que els vaccins que resten d’Espanya i França arribin al juny

Gallardo dona positiu de Covid-19 després d'haver rebut la vacunaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de la Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va donar positiu per Covid-19, segons va anunciar ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministres el titular de la cartera de Salut, Joan Martínez Benazet. Gallardo “està bé i té algun símptoma lleu”, va dir el ministre de Salut. L’origen del contagi seria una de les filles del liberal, que també ha contret el coronavirus. A partir d’aquí, i tal com indiquen els protocols, les persones que han estat en contacte amb Gallardo se sotmetran a proves per evitar que hi pugui haver un brot. Gallardo es trobava en la finestra de tres setmanes entre rebre la vacuna i adquirir la immunitat, ja que va rebre la primera dosi d’AstraZeneca el 24 d’abril passat.

D’aquesta manera, Gallardo, que ja va estar confinat quan hi va haver el positiu del ministre portaveu, Eric Jover, se suma a altres integrants del Govern que ja han passat la malaltia, els ministres Martínez Benazet, Josep Maria Rossell o Maria Ubach.

Sense vacunes al maig

Un altre dels punts que va abordar el titular de Salut va ser l’arribada de noves vacunes. En aquest sentit, va comentar que “no m’agrada posar dates a l’arribada”, però va apuntar el juny com a possible entrega. “Pel que ens han dit des d’Espanya, les vacunes que queden per arribar, que són unes 18.000 de la farmacèutica Pfizer, esperem que puguin estar aquí al juny”, i que l’entrega de les dosis es farien mitjançant una sola remesa.

Pel que fa als vaccins que manquen de França, i més concretament de les de la farmacèutica Moderna, Martínez Benazet va dir que “com hem explicat altres vegades, tot està pendent de la firma de Moderna per tal que es puguin enviar. La resta de tràmits ja s’han fet tots”. Malgrat que el punt que falta no depèn del Govern, el ministre de Salut es va mostrar optimista i també va apuntar el juny com a possible data d’entrega.

No obstant això, a diferència del cas espanyol, Martínez Benazet va comentar que “no sabem si les dosis que ens han d’arribar de des França ho faran en una sola remesa o en canvi es farà mitjançant dues entregues”. Cal tenir en compte que el total de vaccins que a l’Estat francès li manquen per subministrar a Andorra, i que són precisament els de la farmacèutica Moderna, ascendeixen a uns 24.000. El pla de vacunació de Govern preveia realitzar una forta empenta durant el mes de maig, però la manca de vacunes obligarà a un lleuger endarreriment d’un mes.

tracking